Philips haalt meer uit beursgang Navteq

19 juli 2004
Als de Amerikaanse maker van navigatiesystemen Navteq naar de beurs gaat, ontvangt Philips 744 à 816 miljoen dollar (614 tot 674 miljoen euro). In april rekende Philips nog op een lagere waarde van 500 miljoen dollar voor zijn aandelenpakket.

Dat blijkt uit informatie die is gedeponeerd bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, die het plan voor de beursgang nog moet goedkeuren. Philips heeft een belang van 83,5 procent in Navteq. Het technologieconcern biedt bij de beursgang van Navteq 36,3 miljoen aandelen aan. De verkoopprijs ligt tussen 20,50 en 22,50 dollar per aandeel.

Na de verkoop verkleint Philips' belang tot 45 of 38,8 procent. Bij grote belangstelling kan namelijk een extra hoeveelheid aandelen worden verkocht, wat ook wel bekend staat als de zogenoemde greenshoe.

Behalve Philips biedt ook aandeelhouder Navpart stukken aan. Navteq maakt navigatiesystemen voor onder meer auto's, internet en mobiele telefonie. De technologie van het bedrijf wordt gebruikt in het merendeel van de navigatiesystemen in Noord-Amerika en Europa. Er werken circa 1400 mensen bij Navteq. (anp)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!