Loopbaan

Carriere

Personeel moeilijker te vinden

2 september 2011

Uit het onderzoek blijkt verder dat het bedrijfsleven heel wat te mopperen heeft over de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Maar liefst drie kwart van de ondervraagde ICT-bedrijven ziet problemen in de aansluiting. Zo zouden starters vaak onvoldoende verkoopvaardigheden hebben, over te weinig inhoudelijke ICT-kennis beschikken en onvoldoende communicatief vaardig te zijn. “Het is een gemiste kans wanneer hier tijdens de opleiding geen aandacht voor is”, reageert Michel van Schie, woordvoerder bij ICT~Office. “De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt heeft niet voor niets onze volle aandacht. We vinden dat er iets moet gebeuren. Vandaar dat we het initiatief hebben genomen voor het strategisch samenwerkingsverband ICT-onderwijs & bedrijfsleven, waarin het CIO Platform, ECABO, de HBO-I Stichting, de Informatica Kamer, het Informatiekunde Platform Nederland, de Kenniskring ICT van de MBO Raad en wij zitten. De genoemde knelpunten komen in dit overleg aan de orde.” De hogescholen en universiteiten hebben volgens Van Schie zeker wel de bereidheid te luisteren naar het bedrijfsleven.

De ondervraagde bedrijven stellen nu vaak een grote financiële inspanning te moeten plegen om de starter inzetbaar te krijgen, meestal enkele duizenden tot soms wel 15.000 euro. Een kwart van de bedrijven geeft zelfs aan meer dan 15.000 euro te moeten investeren per ICT-starter om hem inzetbaar te krijgen. Peter Sloot, voorzitter van de Informaticakamer, een koepelorganisatie voor academische ICT-studies in ons land, weet daar wel een oplossing voor. “Waarom investeert het bedrijfsleven niet 1700 euro per tweedejaarsmasterstudent in een scholarship? In dat jaar moeten onze studenten een stage doen, die ze ook heel goed bij bedrijven kunnen doen. Als zij een potje met geld maken, zorgen wij wel voor goede studenten.”

Prof. dr. Mark Overmars, initiatiefnemer van de opleiding Gametechnologie aan de Universiteit Utrecht, vindt het onterecht dat het bedrijfsleven van de onderwijsinstellingen verlangt dat ze afgestudeerden volledig inzetbaar afleveren. “Ieder bedrijf is anders en verlangt weer andere kennis en vaardigheden van haar personeel. Een IBM’er moet weer heel andere dingen kunnen dan een SAP’er en dan heb ik het nog niet eens over de kleinere bedrijven gehad. Het productief maken van starters is bij uitstek iets wat bedrijven zelf moeten doen.”

Eind 2009 heeft ICT~Office nieuwe instroomprofielen opgesteld om de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren. De ICT~Instroomprofielen beschrijven de noodzakelijke kennis en vaardigheden van een ICT’er bij de entree op de arbeidsmarkt in de gebieden business, software en infrastructuur. Volgens Van Schie betekenen de uitkomsten van het onderzoek niet dat deze opzet gefaald heeft. “Met behulp van de profielen kan iedere onderwijsinstelling in Nederland zien wat toekomstige ICT’ers nodig hebben voor een goede start op de arbeidsmarkt. Maar het duurt natuurlijk wel even voor dit het gewenste effect heeft.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!