Overslaan en naar de inhoud gaan

PayPal-dochter lekt data van 1,6 miljoen klanten

Betalingsbedrijf PayPal komt krap een maand na het stilleggen van zijn dochterbedrijf TIO Networks met de mededeling dat daar data is gestolen. De activiteiten van de Canadese betalingsverwerker zijn begin november gestaakt omdat er “securitykwetsbaarheden” zijn ontdekt door PayPal.

De Amerikaanse gigant voor online-betalingen heeft zijn Canadese concurrent in juli dit jaar overgenomen. Het betalingsplatform van TIO bleek echter zijn security niet op orde te hebben, wat PayPal ertoe heeft gebracht om die dochteronderneming op 10 november stil te leggen. Hierbij wordt zowel eigen onderzoek uitgevoerd als ook externe cybersecurity-expertise aangehaald.

Klanten en incassanten

Daaruit is naar voren gekomen dat er niet alleen sprake is van kwetsbaarheden in het TIO-systeem, maar dat daar ook misbruik van is gemaakt. “Dit lopende onderzoek heeft bewijs opgeleverd van ongeautoriseerde toegang tot TIO’s netwerk, inclusief locaties waar persoonlijke informatie is opgeslagen van TIO’s klanten en klanten van TIO-incassanten”, meldt PayPal in een persbericht.

Het gaat om informatie van ongeveer 1,6 miljoen klanten, die door PayPal ingelicht worden en daarbij ook kredietbeschermingsdiensten krijgen aangeboden. PayPal benadrukt dat zijn eigen systemen niet zijn gecompromitteerd, aangezien die geheel gescheiden draaien van het recent overgenomen TIO. Het aanhoudende onderzoek naar deze datalekkage omvat ook de werkwijze en zakenvoorstelling van TIO vóór de overname.

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in