Beheer

Security
Ambulance

Patiëntgegevens Zwols ziekenhuis liggen op straat

Na diefstal van laptop van een co-assistent

7 oktober 2016

Na diefstal van laptop van een co-assistent

De gegevens van 504 patiënten van het Isala-ziekenhuis in Zwolle zijn ontvreemd. Ze stonden op een privé-laptop van een co-assistent die is gestolen. Het ziekenhuis heeft het voorval gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, werd donderdag bekend.

De patiënten zijn onder behandeling van de afdeling Plastische chirurgie. Zij worden behandeld voor het zogeheten carpale-tunnelsyndroom (een vorm van RSI), een beknelling van de zenuw in het midden van de arm. De gegevens betreffen patiëntnamen, patiëntnummers, geboortedata en een aantal medische gegevens.

De laptop werd gestolen uit de woning van de co-assistent. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Volgens het ziekenhuis heeft de laptop wel een wachtwoordbeveiliging.

"Isala betreurt dit incident ten zeerste, omdat het volgens het privacy- en informatiebeleid van Isala niet is toegestaan deze informatie op een privé-apparaat te plaatsen", zegt het ziekenhuis. Isala onderzoekt hoe voorkomen kan worden dat het weer gebeurt. "Afhankelijk van de bevindingen worden passende maatregelen getroffen, waarbij we in gedachten houden dat de betreffende coassistent nog in een opleidingstraject zit." Isala heeft in een brief excuses aangeboden aan de betreffende patiënten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.