Management

Branche
Europese Unie, vlag

Overname ARM door Nvidia nu bij EU onder de loep

EU volgt waarschijnlijk bezwaren van Britse toezichthouder.

30 augustus 2021

EU volgt waarschijnlijk bezwaren van Britse toezichthouder.

Volgende week start naar verwachting een onderzoek van de EU naar de voorgenomen overname van chipontwerper ARM door chipmaker Nvidia. Nvidia zegt alle medewerking te verlenen om de goedkeuring te krijgen voor de overname die - volgens het bedrijf - "voordelen biedt voor ARM, de licentiehouders, de concurrentie en de industrie."

Het onderzoek start zodra Nvidia de overnameplannen officieel heeft aangekondigd, meldt The Financial Times. Met name de Britse mededingingsautoriteit heeft al grote bezwaren geuit tegen de overname, meldt The Register.

Naar verwachting gaat de Europese Commissie mee in de lijn van de Britse Competition and Markets Authority. Toch blijft Nvidia het proces met vertrouwen tegemoet zien volgens een woordvoerder van het bedrijf tegen de The Register. "We volgen alle regulatoire procedures en kijken uit naar de samenwerking met de Europese Comissie om alle zorgen die er leven weg te nemen." Een aantal licentiehouders heeft  bezwaar gemaakt bij de Britse toezichthouder omdat zij vrezen dat de overname te veel marktmacht concentreert bij Nvidia.

Softbank wil van ARM af

De overnamepoging volgt op een mededeling van het Japanse financieel conglomeraat Softbank vorig jaar dat het zijn belang in het van oorsprong Britse ARM wilde verkopen. Softbank kocht het bedrijf in 2016 voor 32 miljard dollar.

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.