Agile

Outsystems lanceert Agile Platform 6.0

Outsystems heeft een nieuwe versie van zijn Agile Platform gelanceerd tijdens de NextStep 2011 in Lissabon. Het Agile Platform wordt gebruikt om webapplicaties te ontwikkelen, te beheren en aan te passen.

© Shutterstock
20 mei 2011

Outsystems heeft een nieuwe versie van zijn Agile Platform gelanceerd tijdens de NextStep 2011 in Lissabon. Het Agile Platform wordt gebruikt om webapplicaties te ontwikkelen, te beheren en aan te passen.

Het Agile Platform van OutSystems werd in 2001 geïntroduceerd en is sindsdien 15.341 keer geïnstalleerd door bedrijven in 22 verschillende sectoren. In Nederland gebruiken 25 organisaties het product. Versie 6.0 heeft een lichtere gebruikersinterface, support voor mobiele toepassingen, en een twaalftal gratis open source apps in OutSystems' eigen app store. Er zijn 287 nieuwe features aan het pakket toegevoegd; de nieuwe versie ondersteunt HTML5 en CSS3.

“Enterprise IT is altijd onnodig ingewikkeld geweest. Nu cloud een steeds grotere rol gaat spelen èn het aantal mobiele arbeidskrachten toeneemt, dreigt de complexiteit de IT volledig in zijn greep te krijgen. Dit geldt met name voor de applicatieontwikkeling”, zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Het Agile Platform 6.0 is bedoeld om de administratieve rompslomp rond het ontwikkelproces te beperken. Dit doen we door een schaalbaar, flexibel en gemakkelijk te gebruiken oplossing aan te bieden voor bijna elk ontwikkelingsscenario, van het uitbreiden van legacy-applicaties met web 2.0 front-ends tot de volwaardige constructie van device-afhankelijke mobiele toepassingen. Ons doel is om IT simpel te maken zonder afbreuk te doen aan de benodigde zakelijke robuustheid, schaalbaarheid en toekomstige veranderingen. Het Agile Platform 6.0 doet dit.”

OutSystems claimt op basis van eigen onderzoek dat bedrijven die het Agile Platform gebruiken 10,9 keer sneller webapplicaties ontwikkelen dan bedrijven die andere technologieën gebruiken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.