Beheer

Security

Oud-NSA-baas: grote bedrijven belabberd beveiligd

3 oktober 2013
Prescott Winter, voormalig CTO en CIO van de NSA en nu werkzaam voor beveiligingsadviseur Chertoff, noemt de beveiliging van veel Fortune-top-100-bedrijven 'appalling'.

Winter deed zijn uitspraak dinsdag tijdens een keynote voor de Splunk-gebruikersconferentie in Las Vegas. Volgens hem hebben veel grote organisaties "geen idee wat ze aan het doen zijn" en is dientengevolge de toestand van de beveiliging bedroevend. In zijn ogen schaffen bedrijven die groot genoeg zijn om zich terdege te beschermen tegen hackers, malware en criminelen zomaar wat algemene beveiligingstechniek aan, in plaats van zich bezig te houden met specifieke, reële bedreigingen.

Big Data

Wat bedrijven nodig hebben is een risicomanagementstrategie, volgens de managing director van Chertoff Group. Door vragen te beantwoorden als wat probeert dit bedrijf te doen, en welke inbreuken zouden desastreus zijn voor een belangrijke afdeling, kan vastgesteld worden welke bezittingen en informatie afgeschermd moeten worden. Dezelfde Big Data-analysetechnieken die voor bedrijfsinformatie worden ingezet zijn hier noodzakelijk: alleen met een redelijk accuraat en up-to-date beeld van het bedrijf kunnen die zaken (telkens opnieuw) worden vastgesteld. "Een risicomanagementbenadering gebaseerd op activa en gedreven door de business is een effectieve manier om een bedrijf te beschermen," aldus Winter.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.