Overslaan en naar de inhoud gaan

Organisaties gaan steeds meer betalen voor IT-diensten

IT-ondernemers voorzien het komende kwartaal een prijsstijging van hun dienstverlening. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal ondernemers dat in het eerste kwartaal hogere tarieven verwacht te hanteren is sterk gestegen en uitkomt op een saldo van 27. Dat is fors hoger dan drie maanden geleden en ook hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Op zoek naar geld
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

In 2016 daalden de prijzen gemiddeld nog ten opzichte van een jaar eerder. De IT-dienstverlening omvat diensten als computerprogrammering en -advisering, web hosting en levering en installatie van bijvoorbeeld softwareapplicaties en IT-infrastructuur.

IT-ondernemers zijn positief, blijkt uit de kwartaalmonitor van het statistiekbureau. Voor het eerste kwartaal wordt een omzetgroei van 28 procent verwacht. Dat is lager dan het vorige kwartaal, maar nog steeds zeer positief, aldus het CBS. “Meestal is de omzetverwachting voor het eerste kwartaal minder positief dan in het vierde kwartaal.”

Belemmeringen voor groei

Veel ondernemers in deze sector zien echter ook belemmeringen voor de groei. Volgens de conjunctuurenquête Nederland ziet ruim 41 procent van de ondernemers een tekort aan arbeidskrachten als een belemmering voor het eerste kwartaal 2018. En hoewel het lastig blijft om goed personeel te vinden, verwachten een derde van de IT-dienstverleners voor het komende kwartaal een groei van de personeelssterkte.

De omzet van de IT-dienstverleners steeg gedurende 2017 met gemiddeld 5,7 procent per kwartaal vergeleken met een jaar eerder. Dat is een hogere groei dan de gemiddelde groei in 2016, toen nam de omzet per kwartaal met 2,3 procent toe.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in