Ordina bouwt inkoopsysteem voor rijksoverheid

18 maart 2011

DigiInkoop moet de inkoopprocessen van de gehele Rijksdienst SEnD van contractbeheer tot aan factuurverwerking SEnD efficiënter, rechtmatiger en professioneler maken. Hiermee wordt een volgende stap gezet naar een compacte Rijksdienst. DigiInkoop moet gedurende 2011 en 2012 gefaseerd worden ingevoerd. De opdracht heeft, inclusief beheertaken, een looptijd van vier jaar.

Via DigiInkoop, het digitale bestel- en facturatiesysteem van de Rijksdienst, kunnen contracten, bestellingen en facturen elektronisch worden verwerkt. De elektronische bestel- en facturatievoorziening bestaat uit een e-purchasingvoorziening en een digitaal berichtensysteem ‘Digipoort’.

Digipoort is een bestaande voorziening van Logius en dient als het elektronisch postkantoor van de overheid voor bedrijven. De nog te bouwen e-purchasingvoorziening maakt de automatische afhandeling van bestellingen en factureren mogelijk en biedt contract- en managementinformatie over deze processen. Voor de realisatie van deze toepassing zal Ordina gebruikmaken van de e-Business Suite van Oracle.

Logius is de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Logius beheert overheidsbrede ICT-oplossingen en gemeenschappelijke standaarden die bedoeld zijn om de communicatie tussen de verschillende overheden, burgers en bedrijven vereenvoudigen. Met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!