Loopbaan

Carriere
arbeidsmarkt

Oproep: Verpesten pensionado’s de markt?

Is er sprake van oneerlijke concurrentie? Deel uw ervaringen met ons!

25 januari 2017

Is er sprake van oneerlijke concurrentie? Deel uw ervaringen met ons!

Onlangs kwam uit de loopbaanenquête van AG Connect naar voren dat een flink deel van de ondervraagde IT’ers vindt dat doorwerkende vutters en pensionado’s de markt verpesten voor jongere IT-professionals.

Uit ons onderzoek bleek dat een flink aantal IT’ers na hun vervroegde uittreding (VUT) of pensioendatum door waren blijven werken – vaak als zzp’er. Sommigen doen dat parttime, anderen fulltime. Ook onder de IT’ers die nog een paar jaar te gaan hebben tot aan hun pensioen is die ambitie er soms. “Ik wil straks graag nog een aantal jaar door als zelfstandige na mijn pensioendatum. Ik ben er nog niet aan toe om achter de geraniums te gaan zitten”, reageert een van hen.

Oneerlijke concurrentie

Deze ontwikkeling wordt ondanks de steeds krapper wordende arbeidsmarkt niet door iedereen juichend ontvangen. Uit de loopbaanenquête van AG Connect blijkt dat veel IT-professionals zich ergeren aan de ‘oneerlijke concurrentie’. Zo klaagt een deel van de ondervraagde IT’ers dat ze moeilijker een baan vinden door deze ontwikkeling. “Verdrukking op de arbeidsmarkt noemen ze dit toch?”, reageert een van hen.

Gepensioneerden zijn namelijk goedkoper dan andere werknemers, omdat werkgevers voor hen minder premies voor de werknemersverzekeringen hoeven te betalen. Daarnaast hoeven werkgevers voor gepensioneerden maar zes weken loon door te betalen. Dezelfde beperkte termijn geldt ook voor ouderen die ziek uit dienst gaan. Terwijl de loondoorbetalingstermijn twee jaar is voor andere werknemers.

Tarieven onder druk

Ook willen pensionado’s veelal werken tegen een lager loon, omdat ze toch al AOW krijgen. “Dat verziekt de markt. De tarieven komen zo onder druk te staan, terwijl WIJ niet kunnen terugvallen op aanvullende regelingen”, moppert een 45-jarige IT’er. Een ander valt hem bij: “Ik word als zzp’er uit de markt gedrukt doordat vutters en pensionado’s veel te lage tarieven vragen.”

Herkent u dit? En wilt u hierover praten met ons (eventueel anoniem)? Neem dan contact met mij op via de mail: e.schop@agconnect.nl. Of laat uw reactie achter onder dit bericht.

 

Loopbaanenquête 2017

Eerder meldden wij al dat uit de loopbaanenquête van AG Connect naar voren kwam dat 36 procent van de Nederlandse IT-professionals in 2017 op zoek gaat naar een andere baan. Daarnaast zegt 44 procent van de IT’ers dit jaar naar zijn baas te stappen om salarisverhoging te eisen. Verder valt op dat oudere IT’ers een stuk minder positief zijn over hun baankansen dan hun jongere collega’s. Tot slot willen IT-professionals dit jaar massaal aan de bijscholing en heeft een deel van de IT’ers spijt van zijn of haar contractvorm.

8
Reacties
M 27 januari 2017 14:05

Wat een nare reacties hier. Het is een legitieme klacht van mensen die geen AOW hebben dat ze oneerlijke concurrentie ervaren van mensen die dat wel hebben. Net zoals bouwvakkers in Nederland het niet eerlijk vinden als Polen worden ingehuurd tegen lagere tarieven omdat ze in Polen minder belasting hoeven af te dragen. Het zou dan ook een goed idee zijn als ZZP'rs zich beter organiseren zodat de ieder voor zich en God voor ons allen menthaliteit wordt verminderd. Maar dan krijg je weer te horen van diezelfde ZZP'rs dat ze geen bemoeienis willen van een vakbond. Het is al met al nooit goed :-)

Johan 26 januari 2017 12:46

Iedereen langer doorwerken, dat wil de overheid toch? Het lijkt me een beetje een non-probleem; als iemand wil werken ga je hem/haar dat toch niet verbieden, ongeacht de leeftijd? En zou ik een plekje moeten opschuiven omdat een starter niet de capaciteiten heeft om zelf aan een baan te komen? Ik dacht het niet.

van Zanten 25 januari 2017 19:39

Een werkgever die alleen naar de kosten kijkt begrijpt het niet helemaal. Het gaat er om wat iemand voor productie kan maken. Ik heb liever een IT-er van 100 per uur die in korte tijd resultaat haalt en zonder dat het vol fouten zit dan iemand die slechts 50 vraagt maar waar je weinig mee aan kan.

Pieter 25 januari 2017 16:11

Eerlijk gezegd heb ik geen hoge pet op van jongere IT'ers: geen inzicht om een stabiel platform te maken maar experimenteren met de meest obscure bibliotheken. Een nachtje doorbuffelen? Moeten ze toch wel naar de fitness of vertrekken ze net naar een festival. Constant social media checken waardoor ze onsociaal worden op de werkvloer. Voor de werkgever is de jongere goedkoper, de oudere ITer mag de rommel opkuisen als ze naar de volgende job verhuizen. Nee, ze zijn zo niet allemaal maar toch veel. Misschien veranderen ze pas als ze zelf de shit van een ander mogen opkuisen (als +35 jarige) voor ze als +40-jarige afgeschreven zijn...

Teknologo 25 januari 2017 15:11

De oudere pensioengerechtigde IT-er is uiteraard een concurrent voor de jongere. Net zoals een IT-er met een bril, bril-loze IT-ers concurrenten vindt. Dat heet vrije-markt economie. Het is natuurlijk verleidelijk om concurrenten in vakjes te verdelen, en dan te proberen die vakjes uit te schakelen.
Het lijkt me zinvoller om te werken aan jezelf, door je kwaliteiten uit te bouwen en in de verf te zetten, eerder dan te trachten allerlei concurrenten uit te schakelen. Als je blijkt niet te kunnen concurreren tegen anderen, ben je niet sterk genoeg. In dat geval werk je je zwakke punten bij, zodat je wel kunt concurreren, of in het ergste geval zoek je een ander werkgebied waarin je beter bent.

Ronald 25 januari 2017 15:11

Als iemand in de VUT zit lijkt het mij fraude om te werken. Die regeling was bedoeld om ruimte te maken voor jongeren, niet om je zakken lekker te vullen op kosten van je collega's. Maar zit er nog iemand in de VUT dan?

Erik 25 januari 2017 14:56

Jongere en oudere IT-ers zijn m.i. ook meer complementair. De een heeft veel kennis en ervaring, maar wat minder uithoudingsvermogen. Jongere IT-ers missen ervaring, maar kunnen concurreren op de laatste kennis en hebben de energie om een nacht door te buffelen als het 'af' moet. Goede werkgevers laten juist die oudere met jongere samen optrekken om slagvaardige teams te vormen.

P. van Staveren 25 januari 2017 12:41

De vraag naar IT'ers zal de komende jaren onverminderd hoog blijven en met de economie gaat het prima. Ga als IT'er uit van eigen kwaliteiten en kracht en ben je er van bewust dat je je voortdurend moet blijven ontwikkelen. Concurrentie zal er altijd zijn, ook van de oneerlijke soort, als het om lasten<>tarieven gaat. Denk bijvoorbeeld aan outshoring, werk door studenten, etc. Je kunt het ouderen niet kwalijk nemen dat ze actief willen blijven. En sommige moeten ook wel, niet iedereen heeft een geweldig pensioen. Trouwens, de pensioenleeftijd stijgt elk jaar, dus ouderen op de arbeidsmarkt zijn gewoon een gegeven.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.