Loopbaan

Carriere
betalen

Opleiders creatief met betalen van IT-opleiding

Van later betalen tot abonnementskaart: IT-opleiders breken met traditionele manieren van betalen. 

© Shutterstock
14 november 2019

Van later betalen tot abonnementskaart: IT-opleiders breken met traditionele manieren van betalen. 

Naast nieuwe onderwijsvormen om aan de groeiende behoefte aan IT’ers te kunnen voldoen, ontplooien IT-opleiders meer initiatieven. Ze breken met traditionele manieren om voor opleidingen te betalen. Zowel in omscholingstrajecten voor zij-instromers als bij bedrijven die IT’ers stimuleren om een leven lang te leren.

Om het voor nieuwkomers die zich willen laten omscholen zo interessant mogelijk te maken de IT in te gaan, bieden verschillende IT-opleiders alternatieve manieren aan om voor een opleiding te betalen. Zo betalen studenten die bij de Winc Academy developer worden de kosten voor die opleiding pas na afronding eraf. Het lesgeld wordt achteraf pas betaald: via het salaris dat de studenten met hun nieuw verworven kennis dan verdienen.

Zelfs gratis

Bij programmeerschool Codam Coding College is de opleiding zelfs gratis. Codam is een initiatief van Corinne Vigreux, onderneemster en medeoprichter van TomTom. Deze programmeeropleiding leert studenten in 3,5 jaar programmeren. De stichting van Vigreux betaalt de lessen. Studenten betalen niets.

Maar ook IT’ers die zich laten bijscholen kunnen op steun rekenen. Bij The Academy kunnen zij terecht voor een trainingskaart, waarmee zij voor een vast bedrag onbeperkt trainingen kunnen volgen. Daarmee wil deze IT-opleider met alternatief betalingsmodel het voor ICT-ers makkelijker maken om invulling te geven aan een leven lang leren.

Trainingskaart

“Juist voor IT’ers is het van groot belang om bij te blijven, en hun kennis en vaardigheden actueel te houden. Doordat wij dit concept aanbieden, hoeven IT’ers niet voor elke opleiding of cursus opnieuw om budget te vragen bij hun manager, waarmee discussie wordt voorkomen. Daarmee maken wij het de IT’ers makkelijker en blijft het bovendien betaalbaar”, legt commercieel directeur Leo Cuijpers uit aan AG Connect.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.