Innovatie & Strategie

Klantinteractie

OPINIE: Onprofessioneel netwerk

7 juni 2012

LinkedIN heeft zich laten hacken. Wachtwoorden van meer dan 6 miljoen abonnee's liggen op straat. Iedereen die daar zin in heeft, kan op mijn account inloggen en mijn relaties sufspammen met baarlijke nonsens. Of nog 'creatiever' onheil uitspoken.

LinkedIn is op de hoogte van de hack. Weliswaar wat later dan de rest van de wereld, maar inmiddels weten ze het dan toch echt. Toch ontving ik vooralsnog geen waarschuwingsmailtje van ze. Evenmin trof ik op de inlog-pagina van de site een oproep aan om mijn wachtwoord te wijzigen. Nee, in plaats daarvan ronkt de homepage nog gewoon nog even door over '150 miljoen professionals' en de evenzovele 'opportunities' die dat biedt. Nu ook aan de Tjetjeense maffia en het Nigeriaanse spamconsortium dus.

Dat er een hack plaats vindt geeft op zich al te denken. Eigenlijk geldt voor zo'n groot en tot dusverre behoorlijk succesvol netwerk van professionals domweg geen excuus om z'n beveiliging niet gewoon goed te hebben geregeld. Vooral als het klopt dat het lek er in bestaat dat de LinkedIn-app voor de iPhone accountgegevens onversleuteld naar de server van LinkedIn verstuurt. Hoe gemakzuchtig kun je zijn? Waren er in dat hele grote LinkedIn-netwerk dan nergens professionals te vinden die het bedrijf voor deze blamage hadden kunnen behoeden?

Maar kwalijker nog dan je laten hacken is talmen met maatregelen om de schade te beperken. Waar wacht LinkedIn nog op? Zijn ze wellicht nog op zoek naar iemand met kennis en ervaring op het gebied van crisismanagement en disaster contaiment? Bepaald niet erg professioneel tot zoverre. Een misschien ook wel een beetje asociaal van dit medium.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!