Open Universiteit geeft onderwijs over vrije software

20 november 2009
De Open Universiteit Nederland biedt samen met Europese partners in de Free Technology Academy (FTA) onderwijs aan over open source software. De FTA start in januari 2010 met de eerste cursussen over vrije software en open standaarden.

Het leermateriaal is voor iedereen gratis beschikbaar. Cursisten betalen wel voor begeleiding, practica en certificering, om de kosten te dekken. De inschrijving is deze week geopend.

De eerste twee cursussen zijn The concepts of Free Software and Open Standards en The GNU/Linux Operating System. De Open Universiteit is intensief betrokken bij de ontwikkeling, begeleiding en de examinering van de cursussen. Iedereen kan de cursussen volgen bij de Free Technology Academy. Wie studeert aan de Open Universiteit, kan de cursussen inbrengen in de één van de opleidingen van de faculteit Informatica.

De Free Technology Academy (FTA) is een consortium van de Open Universiteit van Catalonië (Spanje), de Open Universiteit Nederland en het Free Knowledge Institute (Amsterdam). De FTA wordt ondersteund door het EU-programma 'Leven Lang Leren' om internationaal onderwijs over vrije software op te zetten. De cursussen zijn Engelstalig en worden volledig online gegeven in een virtuele campus. Op termijn willen de participerende instellingen een volledige masteropleiding Vrije software aanbieden.

De cursussen van de FTA bestaan naast de leermaterialen uit begeleiding, practica en examinering. Voor deze diensten wordt voor de volledige cursus een cursusgeld van 380 euro gevraagd om de kosten te dekken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.