Management

Zakelijke software
Odoo; open source bedrijfsapplicaties

Open source bedrijfssoftware serieuze optie voor MKB

West IT bewijst Odoo-ambities met overname van Neobis ICT

28 september 2016

West IT bewijst Odoo-ambities met overname van Neobis ICT

West IT Solutions neemt de Odoo-activiteiten van Neobis over, en wordt daarmee meteen een van de top3 dienstverleners op het gebied van open source bedrijfssoftware voor MKB, non-profit- en de publieke sector.

Beide bedrijven houden zich bezig met implementatiediensten en maatwerk-addons voor Odoo, het voormalige OpenERP. Odoo is een modulair pakket dat vrijwel het gehele scala van generieke bedrijfsprocessen afdekt. Neobis is daarin volledig gespecialiseerd, voor West is Odoo een betrekkelijk nieuwe activiteit, die kennelijk goed bevalt. Ruim een jaar nadat West de dienstverlening rond Odoo oppakte, verwierf het bedrijf afgelopen zomer de status van Silver Partner, en volgt nu dus de overname van Odoo-specialist Neobis.

Nog meer Odoo-partners in Nederland:

West IT Solutions telt ongeveer 25 medewerkers en vanuit Neobis IT komen daar nu 6 mensen bij. Daarmee behoort West tot de grotere Odoo-dienstverleners in Nederland. Andere prominente Odoo-dienstverleners zijn onder meer:

  • Onestein: "Behoud het overzicht en benut meer kansen"
  • West It Solutions: "Passende en betaalbare oplossing met de criteria van de klant als uitgangspunt"
  • Therp: "Agile aanpak verzekert opdrachtgever van inzicht in en controle over het eindresultaat. Actieve deelnemer in de OpenERP-community"
  • ERP Open: "Oplossingen die taken versnellen, processen verbeteren en inzicht scheppen en aansluiten op de realiteit van de werkvloer"
  • DynApps: wil organisaties "begeleiden in het veranderingsproces naar een geïntegreerde bedrijfsvoering".
  • Odoo Experts: "specialist op het gebied van support, implementatie, hosting, trainingen, templates en het bouwen van Odoo-applicaties".
  • Above: "Ruim 15 jaar evring ervaring bij commerciële organisaties, lokale overheid, rijksoverheid en non-profitsector".
  • Solutions2use: "specialist in van maatwerk rond Odoo".
  • Figment: "Helpt bedrijven efficiënter, succesvoller en makkelijker te ondernemen".

De volledige partnerlijst van Odoo.

WarChild en Vluchtelingenwerk

Het idee achter de overname is naast het creëren van economy of scale in software-engigering en kennis van de applicaties vooral ook de gedachte dat veel bestaande klanten van West tevens potentiële gebruikers van Odoo zijn. Als voorbeeld dat deze stelling schraagt, noemt directeur Roland Hooghiemstra zijn klant WarChild, waarmee kortgeleden een contract voor een Odoo-implementatie werd getekend. Een andere voorbeeld is Vluchtelingenwerk Nederland, dat Odoo al langer gebruikt. Hooghiemstra: "Als je het over bedrijfssoftware voor het MKB hebt, dan vallen al snel namen als Exact, AccountView en Afas. Ik verwacht dat Odoo over een paar jaar ook in dat rijtje thuishoort.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.