Loopbaan

Carriere
Guido van Rossum

Op weg naar titel 'Bedenker populairste programmeertaal'

Guido van Rossum weet zich verzekerd van nog zeker tien jaar loyale gebruikers.

Guido van Rossum © Dropbox
20 december 2019

Guido van Rossum bedacht precies 30 jaar geleden Python, de programmeertaal die inmiddels na Java en C de meestgebruikte programmeertaal is volgens de Tiobe-index. Veel internetdiensten, zoals Instagram en Dropbox, zijn vrijwel volledig gebaseerd op Pythoncode. Van Rossum legde de basis voor de opensourceprogrammeertaal in Amsterdam bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI).

Hij leidde daarna de snelgroeiende ontwikkelaarsgemeenschap terwijl hij in dienst was bij achtereenvolgens verschillende start-ups, Google en Dropbox in Silicon Valley. Voor zijn prestaties kreeg hij vorige maand de Dijkstra Fellowship van het CWI. In oktober ging Van Rossum met pensioen bij Dropbox en vorig jaar nam hij al afstand van zijn titel BDFL (Benevolent Dictator for Life) van Python en de directe bemoeienis met de doorontwikkeling van de taal.

Met pensioen, en nu? 

Eindelijk vrije tijd. Ik ben van plan om gewoon veel te gaan fietsen, wandelen, vogeltjes kijken en dergelijke. Maar ik heb ook een hobbyproject. Weer met Python. Er zijn een paar interessante ontwikkelingen in de parsertechnologie. Ik wil kijken of er een betere parser voor Python te ontwikkelen is. Een slimme student in Berlijn heeft mijn blogpost daarover opgepikt en doet er veel werk aan. Ik begeleid hem enkele uren per week. Maar ik besteed zeker ook nog een paar uur per dag aan mijn Pythonmail. 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!