Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Directie Main Capital: Charly Zwemstra en Pieter van Bodegraven

'Op de Main Software 50 komen is al goed'

Branchevereniging en overheid zouden meer aandacht mogen geven aan het belang van software, aldus investeerder Main Capital.

Managing partners Main Capital: Charly Zwemstra (links) en Pieter van Bodegraven © De Beeldredaktie,  Freek van den Bergh
14 november 2017

Vijf keer eerder werd de Main Software 50 gepubliceerd. En toch verrast de lijst de initiatiefnemers Charly Zwemstra (r.) en Pieter van Bodegraven (l.) nog steeds. Beiden zijn partner van private-equityinvesteerder Main Capital, die de lijst samenstelt, samen met onderzoeksbureau Dialogic. 

Van de 50 bedrijven stonden er 35 vorig jaar ook in de lijst. “Dat sommige van de leveranciers van voorgaande jaren nu niet meer op de lijst staan, komt bijvoorbeeld omdat ze worden overgenomen, zoals RES Software. Of de resultaten zijn dit jaar iets minder,” aldus Van Bodegraven. Die bedrijven sturen waarschijnlijk niet eens een deelname in. “Hoe beter het bedrijf het doet, hoe liever een bedrijf meedoet”, zegt Zwemstra. Wat dat betreft is de lijst ook zelfregulerend. 
 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!