Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Windows 11 heeft rechtenprobleem met printen

Volgend op grote beveiligingsproblemen door printfunctionaliteit in Windows heeft Microsoft als workaround beheerrechten vereist voor printen. Nu blijkt Windows, inclusief de nieuwste versie 11, een printprobleem te hebben met gewone gebruikers en tijdzones. Een fix is in de maak.
Windows 11
© Microsoft
Microsoft

Windows 11 én voorgangers teruggaand tot Windows 7 blijken niet goed om te kunnen gaan met printopdrachten die grenzen van tijdzones overschrijden. Dit probleem treedt op als een gewone gebruiker vanaf zijn/haar pc een printopdracht geeft die naar een Windows-printserver in een andere tijdzone gaat. Het besturingssysteem schotelt dan een dialoogvenster voor waarin moet worden ingelogd met beheerdersrechten. Dat inloggen is verplicht voor elke aparte printopdracht.

Meer printpatches in de maak

Deze verstoring van cross-tijdzone printen - wat nogal een relatief zeldzame activiteit kan zijn - is vorige week door gebruikers gemeld. Microsoft erkent het probleem en verklaart aan een oplossing te werken. Naar schatting van de Windows-maker komt er ergens eind deze maand een fix uit voor dit printprobleem. Daarnaast werkt Microsoft nog aan fixes voor andere printproblemen, met Windows 11 en eerdere versies.

Microsoft merkt bij de 'bekende problemen' met Windows 11 over déze kwestie nog op dat de omgevingen waar dit probleem kan optreden niet algemeen worden gebruikt door apparaten die zijn ontworpen voor thuisgebruik. In de lijst van platformen die worden geraakt, staat Windows 7 met SP1 (Service Pack 1) tot en met Windows 11 versie 21H2 genoemd, maar óók Windows Server 2008 SP2 tot en met Windows Server 2022.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in