Beheer

Cloud
Legacy

Ook voor legacy software heeft de cloud voordelen

Een stappenplan om legacy in de cloud te brengen

© Shutterstock
10 juli 2019

Nieuwe software in de cloud brengen is eenvoudiger dan legacy applicaties in de cloud brengen. En het woord ‘brengen’ is hier zelfs maar beperkt van toepassing, want veel nieuwe software wordt tegenwoordig meteen in de cloud ontwikkeld. Hoe anders is dit met legacy applicaties die zijn ontwikkeld toen de cloud nog in de kinderschoenen stond. In deze legacy software – in dit artikel verder legacy genoemd – zijn cloudvoorwaarden niet integraal meegenomen. Jan Vlietland geeft een stappenplan om legacy naar de cloud te brengen.

Software is eating the world, schreef Marc Andreessen in zijn essay in 2011. Acht jaar later is het al bijna ouderwets om te zeggen dat bijna elk bedrijf een softwarebedrijf is geworden. De software-industrie is wereldwijd dan ook enorm gegroeid om vele nieuwe kansen te benutten. Gegroeid met vele nieuwe bedrijven en met bestaande bedrijven.

Providers van clouddiensten, zoals Amazon, Google en Microsoft, ondersteunen deze groei. Want hoe mooi is het voor een nieuw bedrijf om met een paar YAML-scripts altijd voldoende hostingcapaciteit te hebben. Voor nieuwe softwarebedrijven biedt dat prachtige mogelijkheden om snel op te schalen, afhankelijk van de gebruiksbehoefte.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!