Innovatie & Strategie

Apps
Android-versies

Ook oudere Androids krijgen coronamelder van Google

Eigen coronamelder Apple/Google niet beperkt tot nieuwste Android-smartphones.

© Google
2 september 2020

Eigen coronamelder Apple/Google niet beperkt tot nieuwste Android-smartphones.

Apple heeft nu het voortouw genomen met het uitbrengen van de functie Exposure Notifications Express. Die samen met Google ontwikkelde eigen coronamelder is bedoeld voor landen en gebieden die geen eigen coronatraceer-app hebben of ontwikkelen. Terwijl Apple de ingebouwde functie voor iOS 13 brengt, gaat Google terug tot en met Android 6.0 (uit 2015).

De release van Exposure Notifications Express voor Google's mobiele besturingssysteem staat gepland voor later deze maand. Apple heeft het nu uitgebracht voor zijn smartphoneplatform iOS. De uitvoering voor Android draait vanaf versie 6.0 (codenaam Marshmallow), die eind 2015 is uitgebracht.

Daarmee houdt de functie van Google, die ook werkt zonder aparte app, rekening met het relatief grote gebruik van oudere Android-versies. Google gaat 'gelijk op' met de vereisten voor de CoronaMelder-app van de Nederlandse overheid; die werkt ook vanaf Marshmallow. Op iOS vereist de Rijksoverheids-app versie 13.5 of hoger.

Nederland doet niet mee

Het in iOS en Android verwerkte Exposure Notifications Express moet helpen om corona-infecties te traceren in landen en gebieden waar (nog) geen aparte app daarvoor beschikbaar is. Nederland haakt dan ook niet aan op deze ingebouwde functie, wist AG Connect te onthullen. Er is immers al de eigen app, die momenteel in een verlengde testfase verkeert. In de Verenigde Staten gaan in ieder geval Nevada, Maryland, Virginia en Washington DC, hier gebruik van maken, weet Axios te melden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.