Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook oudere Androids krijgen coronamelder van Google

Apple heeft nu het voortouw genomen met het uitbrengen van de functie Exposure Notifications Express. Die samen met Google ontwikkelde eigen coronamelder is bedoeld voor landen en gebieden die geen eigen coronatraceer-app hebben of ontwikkelen. Terwijl Apple de ingebouwde functie voor iOS 13 brengt, gaat Google terug tot en met Android 6.0 (uit 2015).
Android-versies
© Google
Google

De release van Exposure Notifications Express voor Google's mobiele besturingssysteem staat gepland voor later deze maand. Apple heeft het nu uitgebracht voor zijn smartphoneplatform iOS. De uitvoering voor Android draait vanaf versie 6.0 (codenaam Marshmallow), die eind 2015 is uitgebracht.

Daarmee houdt de functie van Google, die ook werkt zonder aparte app, rekening met het relatief grote gebruik van oudere Android-versies. Google gaat 'gelijk op' met de vereisten voor de CoronaMelder-app van de Nederlandse overheid; die werkt ook vanaf Marshmallow. Op iOS vereist de Rijksoverheids-app versie 13.5 of hoger.

Nederland doet niet mee

Het in iOS en Android verwerkte Exposure Notifications Express moet helpen om corona-infecties te traceren in landen en gebieden waar (nog) geen aparte app daarvoor beschikbaar is. Nederland haakt dan ook niet aan op deze ingebouwde functie, wist AG Connect te onthullen. Er is immers al de eigen app, die momenteel in een verlengde testfase verkeert. In de Verenigde Staten gaan in ieder geval Nevada, Maryland, Virginia en Washington DC, hier gebruik van maken, weet Axios te melden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in