Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Nederlandse overheid koopt XP-uitstel

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat via Webwereld weten, dat het met Microsoft een contract heeft getekend voor het doorlopen van de beveiligingsondersteuning van Windows XP. Het contract geldt voor het Rijk, oftewel voor de ministeries en de daaronder vallende organisaties.
bureaublad Windows XP
© Microsoft
Microsoft

Hoeveel dat gaat kosten, wil de woordvoerster van Binnenlandse Zaken niet zeggen. Het gaat volgens haar om 34.000 tot 40.000 pc’s. Microsoft loopt niet te koop met prijs van dit type contracten, maar in de media wordt vaak een bedrag rond 200 euro genoemd. Bij die prijs zouden de kosten tussen de 7 en 8 miljoen euro komen te liggen.

Migratie verplicht

National technology officer Hans Bos van Microsoft Nederland laat via Computable weten dat het contract de overheid geen carte blanche geeft om door te blijven werken met XP. De ‘custom support’ die Microsoft nu levert aan het Rijk, staat in het teken van de migratie naar een ander platform. Dat wordt gezien de intenties van de overheid waarschijnlijk Windows 7 of 8 – de ministeries zijn daar vrij in – maar het kan ook open source zijn, stelt Bos.

Ook Bos doet geen uitspraken over de kosten van het contract. Wel laat hij weten dat de Rijksoverheid in Nederland de eerste organisatie is die voor custom support tekent. Microsoft is nog wel in gesprek met andere organisaties over deze vorm van dienstverlening.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in