Beheer

Security
robot arm

Ook industriële robot kan gehackt worden

Gammele beveiliging maakt het hackers erg makkelijk

robot arm © CC-BY 2.0 - Flickr PEO ACWA
8 mei 2017

Veel industriële robots zijn kwetsbaar voor hackers. Veel betere beveiliging is daarom hard nodig. Dat blijkt uit onderzoek van de Politecnico di Milano (POLIMI) en het Forward-Looking Threat Research (FTR)-team van beveiliger Trend Micro.

Wereldwijd zijn volgend jaar rond de 1,3 miljoen industriële robots actief volgens de International Federation of Robotics. Een zeer groot deel daarvan is kwetsbaar voor hackaanvallen, volgens het onderzoek. De software bevat veel zwakke plekken, waar hackers van kunnen profiteren. Dat komt onder meer doordat bij het ontwerp van robots wel rekening gehouden wordt met beveiliging, maar dan gaat het vooral om de veiligheid van de mensen die ermee werken. Aan beveiliging tegen cyberaanvallen is weinig aandacht besteed.

De software is vaak verouderd en gebaseerd op kwetsbare besturingssystemen en libraries. Ook werken veel robots met gebrekkige authenticatiesystemen met default, niet te wijzigen inlogcodes. Ook vond het FTR-team tienduizenden industriële apparaten – waarvan een groot deel robots - die gebruik maken van publieke IP-adressen. Daarmee is de kans nog groter dat een hacker toegang kan krijgen tot die robots en ze vervolgens kan compromitteren.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!