Loopbaan

Carriere

Ook CGI (Logica) overweegt loonoffer te vragen

16 januari 2013
CGI, het voormalige Logica, wil de salarissen flexibiliseren en overweegt net als Capgemini een loonoffer te vragen aan medewerkers. Dat zei CGI’s nieuwe topman Ron de Mos tegen het Financieele Dagblad.

De Mos wil de hervorming van arbeidsvoorwaarden in de IT-sector op de agenda zetten. Het doel van de operatie moet volgens Mos zijn oudere werknemers langer binnen bedrijven aan de slag te houden. De Mos sluit met zijn pleidooi aan bij Capgemini-bestuurder Jeroen Versteeg, die vorige week een discussie opriep over demotie. Capgemini heeft plannen om oudere en te duurbetaalde medewerkers een loonoffer van 10 procent te vragen. Ook Versteeg zei dat de inzet van de plannen is om medewerkers binnen het bedrijf te houden en een nieuwe ontslagronde te voorkomen.

Dienstverleners Ordina en Atos lieten al weten op kleine schaal medewerkers om een loonoffer te vragen. Individuele medewerkers vragen een deel van hun salaris vrijwillig af te staan, is bij veel IT-bedrijven gebruikelijk. Vakbonden zijn over het algemeen tegen het brengen van loonoffers, als daar niet een werkgelegenheidsgarantie tegenover staat. Versteeg zei in een debat bij televisieprogramma Nieuwsuur dat hij die garantie niet kan geven.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.