Development

Software-ontwikkeling
Laptop, programmeren

Ook bij low code liggen problemen met architectuur op de loer

SIG en OutSystems gaan samen kwaliteit low code-apps meten.

3 januari 2020

Low code-aanbieder OutSystems en Software Improvement Group(SIG) hebben aangekondigd samen te gaan werken op het gebied van software assurance. Maar hoe staat het eigenlijk met de kwaliteit van low code?

Het gebruik van low code is de afgelopen tijd toegenomen. Dat blijkt niet alleen uit onderzoeken van SIG en OutSystems, maar ook uit onderzoek van analysebureau Forrester. Maar liefst 37 procent van de ontwikkelaars die vorig jaar reageerden op een wereldwijde enquête van Forrester zei low code-producten te gebruiken of van plan te zijn deze te gaan gebruiken. Het analysebureau verwacht bovendien dat dit aantal in 2020 stijgt naar ruim de helft van de ontwikkelaars. 

Gartner verwacht zelfs dat de ontwikkeling van applicaties met low code in 2024 verantwoordelijk is voor ruim 65 procent van alle activiteiten op het gebied van applicatieontwikkeling. 

Maar hoe goed is de kwaliteit van de apps die met low code gemaakt worden? Bij vrijwel alle soorten apps liggen fouten op de loer en de kwaliteit kan flink uiteenlopen. Dat kan een flinke kostenpost zijn: volgens het Consortium for IT Software Quality werden de kosten van kwalitatief slechte software in de VS in 2018 op ongeveer 2,84 biljoen dollar geschat. Die kosten zijn onder meer het gevolg van problemen met legacy systemen, storingen en het vinden en oplossen van problemen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!