Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ook Apple wil met internet via satellieten aan de slag'

Apple zou werken aan internet via satellieten, vertellen anonieme bronnen aan Bloomberg. De bedoeling is dat iPhones, iPads en andere apparaten over een paar jaar rechtstreeks via speciale satellieten verbinding kunnen maken met internet. Binnen vijf jaar zou het netwerk klaar moeten zijn. Of Apple de satellieten ook zelf wil ontwikkelen, is onduidelijk.
© Pixabay
Pixabay

Volgens Bloomberg werken ongeveer tien engineers in het geheim aan het project. Het project staat nog in de kinderschoenen, maar topman Tim Cook zou het als een prioriteit zien.

Waar de satellieten precies voor worden gebruikt, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wil Apple data naar het apparaat van een gebruiker kunnen versturen, zonder dat het afhankelijk is van een draadloze provider. Een andere mogelijkheid is dat het netwerk gebruikt wordt om apparaten aan elkaar te koppelen of om nog preciezer de locatie van apparaten te volgen. 

Het Apple-project wordt geleid door Michael Trela en John Fenwick. Zij stonden eerder aan het roer bij Skybox Imaging, dat de aarde vanuit de ruimte in kaart bracht. Het werd in 2014 verkocht aan Google.

Welke satellieten worden gebruikt?

Het is niet duidelijk of Apple zelf satellieten wil maken voor zijn project, of dat het die van andere bedrijven gaat gebruiken. Er zijn inmiddels diverse bedrijven die zelf satellieten maken om een netwerk op te zetten. Meest bekend is die van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. SpaceX heeft voor zijn Starlink-project al ruim honderd kleine satellieten gelanceerd. 

Naast SpaceX werken ook bedrijven als Facebook, Amazon en OneWeb aan eigen satellieten voor internetverkeer. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in