Loopbaan

Carriere
Ook Almere komt met ICT-omscholingsprogramma

Ook Almere komt met omscholingsprogramma naar IT

Eerste 15 inwoners zijn door het ICT Field Lab al opgeleid tot frontend developer.

© CCO / Pixabay Jarmoluk
25 januari 2021

Eerste 15 inwoners zijn door het ICT Field Lab al opgeleid tot frontend developer.

Vanaf 1 januari 2021 is in de gemeente Almere officieel het ICT Field Lab van start. Deze organisatie verzorgt verschillende loopbaantrajecten voor werknemers die zich willen omscholen naar een baan in de ICT. Daarnaast is de gemeente in Flevoland een samenwerking aangegaan met de Stichting TekkieWorden, die volwassenen en jongeren wil enthousiasmeren voor een opleiding of baan in de IT.

De eerste groep van vijftien inwoners heeft al een diploma gehaald na een achtweekse opleiding tot frontend developer. Zij zijn al in oktober gestart met hun nieuwe carrière. De komende maanden worden meer trajecten gestart. Het aanbod daarin varieert van opleidingen van zes weken of drie maanden waarin de werknemers worden omgeschoold naar een baan in de ICT.

Het traject wordt volledig gefinancierd door de gemeente Almere. Potentiële werkgevers presenteren zich met (online) bedrijfspresentaties aan de deelnemers om zo nieuw personeel te werven voor hun organisaties. Zo zorgt het ICT Field Lab gelijk voor aansluiting tussen omscholing en bedrijfsleven.

Goede opleiding is belangrijk

Wethouder Maaike Veeningen zei bij de start van dit omscholingsproject in Almere dat de gemeente het belangrijk vind om te helpen bij het bij- en omscholen van mensen naar "de ICT-Tech", juist in deze tijd. “Als je aan de slag wilt in deze sector is het van belang dat je benodigde skills in huis hebt. Zeker nu, in tijden van de corona, is een goede opleiding belangrijk en van enorme toegevoegde waarde".

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.