Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Almere komt met omscholingsprogramma naar IT

Vanaf 1 januari 2021 is in de gemeente Almere officieel het ICT Field Lab van start. Deze organisatie verzorgt verschillende loopbaantrajecten voor werknemers die zich willen omscholen naar een baan in de ICT. Daarnaast is de gemeente in Flevoland een samenwerking aangegaan met de Stichting TekkieWorden, die volwassenen en jongeren wil enthousiasmeren voor een opleiding of baan in de IT.
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

De eerste groep van vijftien inwoners heeft al een diploma gehaald na een achtweekse opleiding tot frontend developer. Zij zijn al in oktober gestart met hun nieuwe carrière. De komende maanden worden meer trajecten gestart. Het aanbod daarin varieert van opleidingen van zes weken of drie maanden waarin de werknemers worden omgeschoold naar een baan in de ICT.

Het traject wordt volledig gefinancierd door de gemeente Almere. Potentiële werkgevers presenteren zich met (online) bedrijfspresentaties aan de deelnemers om zo nieuw personeel te werven voor hun organisaties. Zo zorgt het ICT Field Lab gelijk voor aansluiting tussen omscholing en bedrijfsleven.

Goede opleiding is belangrijk

Wethouder Maaike Veeningen zei bij de start van dit omscholingsproject in Almere dat de gemeente het belangrijk vind om te helpen bij het bij- en omscholen van mensen naar "de ICT-Tech", juist in deze tijd. “Als je aan de slag wilt in deze sector is het van belang dat je benodigde skills in huis hebt. Zeker nu, in tijden van de corona, is een goede opleiding belangrijk en van enorme toegevoegde waarde".

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in