Loopbaan

Carriere
boos

Onvrede over salaris neemt toe

37% IT’ers denkt minder dan marktconform te verdienen

© Shutterstock
3 april 2018

37% IT’ers denkt minder dan marktconform te verdienen

Ondanks de in hoog tempo aantrekkende arbeidsmarkt voor IT’ers lijkt het erop dat dat nog niet is terug te zien op hun salarisstrook. Althans, zo ervaren IT’ers dat.

Uit een tussenstand van het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot – dat dit jaar voor de 19e keer wordt uitgevoerd en waaraan nog kan worden deelgenomen tot maandag 9 april  – blijkt dat een groot deel van de Nederlandse IT-professionals ontevreden is over de hoogte van het salaris en de ondersteuning die wordt geboden vanuit de HR-afdeling.

'Bekend psychologisch fenomeen'

Dacht vorig jaar nog 35% van de ondervraagde IT’ers (tot nu toe namen al meer dan 2000 IT’ers deel aan het onderzoek) dat hij of zij minder verdiende dan marktconform, dit jaar is dat zelfs nog iets opgelopen tot 37%, blijkt uit een voorlopige tussenstand. Of dit gevoel ook echt klopt, valt te betwijfelen.

“Het is een bekend fenomeen in de psychologie dat mensen zich overschatten en zichzelf doorgaans beter vinden functioneren dat het ‘gemiddelde’. Het is een bias, ook wel bekend als ‘self-enhancement’”, verduidelijkt Hans van der Spek, senior managing consultant bij Berenschot.

Overigens loopt de perceptie over beloning sterk uiteen onder de respondenten. Zo denkt 10% van de ondervraagde IT’ers dat hij meer verdient dan marktconform. Vorig jaar was dat met 11% vrijwel vergelijkbaar.

Tussenstand ss1

Vorig jaar kleine loonsverhoging

Vorig jaar kregen IT’ers in loondienst bij IT-bedrijven er gemiddeld 3% meer salaris bij, terwijl IT’ers die werken bij een niet-IT-bedrijf gemiddeld 2% meer gingen verdienen. Ongeveer de helft van de respondenten zag het salaris toen (iets) stijgen. Dat lijkt best aardig, maar de salarisstijging in de oververhitte IT-markt was vorig jaar maar net iets meer dan de gemiddelde CAO-loonstijging in de vergelijkbare periode (1,9%).

Professionals in de bouw, het onderwijs en bij de overheid kregen er bijvoorbeeld meer loon bij dan de gemiddelde IT’er. Hoeveel de gemiddelde IT-loonstijging dit jaar is, wordt duidelijk op 15 juni aanstaande, als de arbeidsmarktspecial van AG Connect verschijnt, waarin ook de uitkomsten van de Salary Survey 2018 zijn opgenomen. Wil je nog meedoen aan het salarisonderzoek en bovendien kans maken op mooie prijzen, ga dan naar onze vragenlijst. Deelnemen kan ook anoniem. Het onderzoek sluit maandag 9 april 2018.

Bijblijven is een must

Daarnaast maakt meer dan de helft van de tot nu toe ondervraagde IT’ers zich (enigszins) zorgen of hij of zij de komende tijd wel bij kan blijven met alle trends en ontwikkelingen in de ICT. Slechts een derde zegt zich hier totaal geen zorgen over te maken.

SS-2

Maar liefst een derde van de IT’ers in loondienst ervaart bovendien onvoldoende ondersteuning van de werkgever om zichzelf te ontwikkelen. Al het gaat om ondersteuning in het algemeen door de HR-afdeling ziet de voorlopige uitslag er als volgt uit:

Tussenstand ss3

Uitdagende projecten

Tot slot gaven IT’ers tot nu toe ‘uitdagende projecten’ het vaakst als antwoord als gevraagd werd naar de belangrijkste factor voor tevredenheid in een baan. Maar liefst 75% van de ruim 2000 IT-professionals die tot nu toe de vragenlijst invulden vindt uitdagende projecten belangrijk en nog eens 21% noemt dit ‘enigszins belangrijk’. Slechts 2% vindt dit niet van belang en 2% zegt niet te weten hoe belangrijk hij of zij dit vindt als het gaat om tevredenheid.

 

Salary Survey
Deelnemen kan nog maar een paar dagen!

Op maandag 9 april sluit de vragenlijst van de Salary Survey 2018. Deelnemen kan dus nog maar een paar dagen. Dus wacht niet te lang met het invullen van de vragenlijst en maak kans op mooie prijzen, waaronder een opleidingsbudget van 2000 euro van Global Knowledge, een masterclass naar keuze van AG Connect en Nyenrode of een Philips Hue lampenset.

Ga naar het onderzoek!

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
RB 07 juni 2018 22:12

Daar gaat het niet om en de plank wordt mis geslagen. Als je een IT-er bent voor een detacheringsbedrijf dan krijg je een x aantal euro per uur x 160 zeg 30. Wanneer je voor een baas bij 160 uur per maand bij de klant werkt krijg jij dus 160 x 30 euro = 4800 euro. Dit klinkt erg leuk en veel maar als IT-er weet jij dat jouw baas 160 x 90 euro betaald krijgt van deze klant. Jij verdient dan voor de baas 160 x 90 = 14.400 euro per maand en jij krijgt daarvan MAAR 4800 euro. Doe dit x 12 x het aantal dienstjaren dat je voor je baas werkt en dan heb je het totaal.

PS: Denk even na voordat je dit doet want je kunt er behoorlijk ongelukkig van worden. Je kunt de tarieven en het uurloon veranderen op bases van jouw eigen situatie bijvoorbeeld: 22 euro uurloon & 85 euro per uur tarief.

Lezer#5519 Remmelzwaal 07 juni 2018 16:24

"Professionals in de bouw, het onderwijs en bij de overheid kregen er bijvoorbeeld meer loon bij dan de gemiddelde IT’er."
Ik heb zo'n vermoede dat in die sectoren gedurende de crisis meer achterstand was opgebouwd dan onder IT-ers.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.