Development

Apps

Ontwikkelaars niet allemaal blij met iOS 7

12 juni 2013
Apple zegt tijdens WWDC 2013 het iOS meer 'open' te maken, maar biedt ontwikkelaars minder mogelijkheden.

Veel Apple-ontwikkelaars houden toch een katterig gevoel over nu de details van het maandagavond geïntroduceerde iOS7 duidelijk worden.

Apple heeft altijd een ijzeren greep gehad op zijn besturingssystemen en laat die met de komst van iOS 7 zeker niet los, ondanks opmerkingen van CEO Tim Cook in die richting. Vooral voor 'onderzoekende' gebruikers van iPhone en iPad en voor veel onafhankelijke ontwikkelaars betekent dat een beperking van hun mogelijkheden.

Mogelijkheden voor personalisering blijven uit

Het vergrendelingsscherm personaliseren of het Homescreen naar eigen smaak aanpassen met widgets die  actuele informatie uit ongeopende apps presenteren, is nog steeds niet mogelijk, constateert Techcrunch.com uit een evaluatie. Ook het maken van shortcuts naar controle-elementen staat Apple niet toe. Veel ontwikkelaars hadden uit de woorden van Tim Cook dat het tijd was voor Apple om meer openheid te creëren afgeleid dat zij dergelijk apps die ze voor Android hebben ontwikkeld nu ook kunnen porteren naar iOS. maar daar komt niets van terecht.

Apple hevelt functies uit apps over naar iOS

Apple strijkt ontwikkelaars zelfs nog meer tegen de haren in door functies in het besturingssysteem in te bouwen die tot nog toe door apps werden geleverd. Bijvoorbeeld, een simpele app als Flashlight die de eigenaar van de iPhone in staat stelt in het donker het sleutelgat te vinden door de flitser permanent licht te laten geven, bestond in vele honderden varianten. De ontwikkelaars zagen gisteren hun producten in een keer waardeloos worden nu Apple de functie in iOS 7 heeft ingebouwd.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.