Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaars niet allemaal blij met iOS 7

Veel Apple-ontwikkelaars houden toch een katterig gevoel over nu de details van het maandagavond geïntroduceerde iOS7 duidelijk worden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Apple heeft altijd een ijzeren greep gehad op zijn besturingssystemen en laat die met de komst van iOS 7 zeker niet los, ondanks opmerkingen van CEO Tim Cook in die richting. Vooral voor 'onderzoekende' gebruikers van iPhone en iPad en voor veel onafhankelijke ontwikkelaars betekent dat een beperking van hun mogelijkheden.

Mogelijkheden voor personalisering blijven uit

Het vergrendelingsscherm personaliseren of het Homescreen naar eigen smaak aanpassen met widgets die actuele informatie uit ongeopende apps presenteren, is nog steeds niet mogelijk, constateert Techcrunch.com uit een evaluatie. Ook het maken van shortcuts naar controle-elementen staat Apple niet toe. Veel ontwikkelaars hadden uit de woorden van Tim Cook dat het tijd was voor Apple om meer openheid te creëren afgeleid dat zij dergelijk apps die ze voor Android hebben ontwikkeld nu ook kunnen porteren naar iOS. maar daar komt niets van terecht.

Apple hevelt functies uit apps over naar iOS

Apple strijkt ontwikkelaars zelfs nog meer tegen de haren in door functies in het besturingssysteem in te bouwen die tot nog toe door apps werden geleverd. Bijvoorbeeld, een simpele app als Flashlight die de eigenaar van de iPhone in staat stelt in het donker het sleutelgat te vinden door de flitser permanent licht te laten geven, bestond in vele honderden varianten. De ontwikkelaars zagen gisteren hun producten in een keer waardeloos worden nu Apple de functie in iOS 7 heeft ingebouwd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in