Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaars: ‘Big data meest relevant voor carrière’

Developers in Nederland vinden big data de belangrijkste IT-trend voor hun carrière, maar de meerderheid denkt wel dat het oude wijn in nieuwe zakken is.

Meer dan de helft van de ontwikkelaars vindt dat Data Science een bestaande discipline is, maar in een nieuw jasje gestoken. Wel denken ontwikkelaars dat data science ‘here to stay’ is en noemen ze het de meest relevante IT-trend voor hun carrière. Dat blijkt uit onderzoek van Huxley IT. Het recruitmentbureau ondervroeg 102 sotwareontwikkelaars in ons land.

Zo’n 53 procent geeft aan dat data science om een bestaande discipline gaat, maar in een nieuw jasje gestoken, waarvan 9 procent aangeeft het hier zelfs sterk mee eens te zijn. Een kwart van de developers geeft daarentegen aan dat Data Science wel degelijk een nieuwe discipline is.

Verder verwachten de ondervraagde developers dat we nog veel gaan horen van Data Science. Zo geeft 78 procent aan dat Data Science blijvend is in de IT. Slechts 2 procent van de ontwikkelaars ziet Data Science als hype in plaats van een trend.

Belangrijkste IT-trends

Op de vraag welke IT-trend het meest relevant is voor de carrière van developers, kwam Big Data met 36 procent naar voren als de nummer 1. Op de tweede plek staat Cloud (26%). Ondanks alle ontwikkelingen rondom Security en Internet of Things (IoT), blijkt dat deze IT-trends als minder relevant worden beschouwd. Beide trends worden slechts door 10 procent van de developers als meest relevant aangemerkt. Robotisering krijgt van 6 procent van de developers deze erkenning.

“Data Science is een relatief nieuwe term, maar het analyseren van data doen we al jaren. Het lijkt er echter op dat met de intrede van de term Data Science de industrie pas echt op zijn kop is gezet. Door de inzet van Data Science kunnen bedrijven bedrijfsprocessen slimmer aanpakken en veel kosten besparen”, reageert Joël Bennett, Manager Huxley IT. Hij verwacht dat Data Science zich alleen nog maar verder zal ontwikkelen. Zo worden er steeds nieuwe manieren gevonden om data te analyseren en in te zetten. “Het is duidelijk dat deze trend onomkeerbaar is en we hier het laatste nog niet van gezien hebben.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in