Development

Windows 10
Code

Ontwikkelaars aan de slag met nieuw Windows 10

Microsoft heeft de SDK klaar voor het Universal Windows Platform.

© CC0 - Pixabay tookapic
9 februari 2017

Microsoft heeft de SDK klaar voor het Universal Windows Platform.

Microsoft kondigde gisteren aan dat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het bouwen van software voor de nieuwe Creators Update van Windows 10 die naar verwachting in april zijn officiële introductie beleeft.

De SDK is echter bedoeld voor veel meer dan alleen de Creators Update. Microsoft maakte in een 4 uur durende webcast duidelijk aan ontwikkelaars waarom het belangrijk is apps voor het Universal Windows Platform (UWP) te ontwikkelen. Deze apps zijn veiliger en betrouwbaarder, volgens Kevin Gallo, Corporate Vice President van Microsofts Developer Platform. Bovendien is het makkelijker ze te installeren en deïnstalleren en updates te verspreiden met behulp van incrementele pakketten. De SDK heeft overigens nog wel de preview-status, maar heeft wel alle beoogde eigenschappen.

Microsoft kondigde tevens aan dat de Cortana Skills Development kit op 27 februari als preview beschikbaar komt.

Om het ontwikkelaars duidelijker te maken welke plannen Microsoft heeft voor de nabije toekomst, heeft het bedrijf de Windows Platform Roadmap aangekondigd. Daarin staan alle eigenschappen die Windows ondersteunt, in ontwikkeling heeft en die het bedrijf nog in beraad heeft. De site is nu nog niet live, maar komt binnenkort beschikbaar op developer.microsoft.com.

Naast de Windows Platform Roadmap komt er een onderdeel genaamd Platform bugs in deze portal waar ontwikkelaars bugs kunnen melden.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.