Beheer

Netwerken

Online profiel steeds belangrijker

19 april 2016
Bijna zestig procent van de Nederlanders stelt dat het niet normaal is om mensen te beoordelen op basis van de informatie die online over hen te vinden. Toch laat ruim 90 procent diezelfde informatie wel meewegen als ze op zoek zijn naar een vakspecialist.

Dat blijkt uit het onderzoek van Mijn Online IDentititeit onder ruim 1500 Nederlanders.

Een kwart van hen vindt dat de informatie die over hen te vinden is op internet geen goed beeld van hen geeft. Dat kan nadelig uitpakken omdat werkgevers, recruiters of potentiële klanten vaak de achtergronden van personen checken via internet. "Online identiteit wordt steeds belangrijker", zegt oprichter van Mijn Online IDentiteit Martijn Barten. "Een eerste online indruk kan bepalend zijn of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of dat een klant voor jouw bedrijf kiest. "

Bijna iedereen vindt het normaal om online informatie over anderen op te zoeken en bijna iedereen heeft dat dan ook wel eens gedaan.
Bij het online zoeken naar personen wordt vooral gekeken naar profielen op social media-sites, naar contact- en werkgerelateerde informatie. Bijna driekwart zoekt naar een foto en de helft bekijkt ook reviews en ervaringen met de producten en diensten van de door hen gezochte personen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.