Overslaan en naar de inhoud gaan

Online drempels gaan weg uit Europa

Het gaat onder andere om het vergemakkelijken van het grensoverschrijdend online zakendoen voor start-ups en het MKB en het recht voor consumenten om gekochte digitale producten zoals e-books en films ook op vakantie of op zakenreis in het buitenland te kunnen gebruiken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Zorgt voor groei

Hierdoor kan de Europese economie met meer dan 3% groeien, wat neerkomt op een bedrag van 415 miljard euro. Om dit allemaal mogelijk te maken is het wel zaak, dat de wetten van de lidstaten met elkaar in overeenstemming worden gebracht. Er dient met een mooi woord harmonisatie plaats te vinden. Het EP reageert voor het eerst officieel op de digitale interne marktstrategie van de Europese Commissie van mei vorig jaar.

CDA: het kan beter

Het CDA vindt deze strategie te weinig ambitieus en daadkrachtig. Inmiddels zijn nieuwe regels voor roaming-tarieven en netneutraliteit vastgelegd, maar voor burgers en bedrijfsleven zijn er op de digitale interne markt nog te veel drempels. Esther de Lange en Lambert van Nistelrooij van het CDA roepen de Europese Commissie op haast te maken met de betreffende wetgeving.

Bezorgkosten

Ook op het gebied van het grensoverschrijdend pakjes bezorgen, nu onevenredig duur, en het optimaal gebruik maken van de kansen van 'big data' en de 'cloud' zullen in 2016 maatregelen worden voorgesteld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in