Innovatie & Strategie

Klantinteractie

Online drempels gaan weg uit Europa

19 januari 2016
Vandaag heeft het Europees Parlement zich in Straatsburg tijdens de plenaire stemming over de digitale interne markt uitgesproken voor het zo snel mogelijk wegnemen van drempels in de online economie.

Het gaat onder andere om het vergemakkelijken van het grensoverschrijdend online zakendoen voor start-ups en het MKB en het recht voor consumenten om gekochte digitale producten zoals e-books en films ook op vakantie of op zakenreis in het buitenland te kunnen gebruiken.

Zorgt voor groei

Hierdoor kan de Europese economie met meer dan 3% groeien, wat neerkomt op een bedrag van 415 miljard euro. Om dit allemaal mogelijk te maken is het wel zaak, dat de wetten van de lidstaten met elkaar in overeenstemming worden gebracht. Er dient met een mooi woord harmonisatie plaats te vinden. Het EP reageert voor het eerst officieel op de digitale interne marktstrategie van de Europese Commissie van mei vorig jaar.

CDA: het kan beter

 Het CDA vindt deze strategie te weinig ambitieus en daadkrachtig. Inmiddels zijn nieuwe regels voor roaming-tarieven en netneutraliteit vastgelegd, maar voor burgers en bedrijfsleven zijn er op de digitale interne markt nog te veel drempels. Esther de Lange en Lambert van Nistelrooij van het CDA roepen de Europese Commissie op haast te maken met de betreffende wetgeving.

Bezorgkosten

Ook op het gebied van het grensoverschrijdend pakjes bezorgen, nu onevenredig duur, en het optimaal gebruik maken van de kansen van 'big data' en de 'cloud' zullen in 2016 maatregelen worden voorgesteld.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.