Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoekers: Boeren, investeer in IoT

Boeren moeten het Internet of Things omarmen om de bevolking te ondersteunen in voedselbehoefte, stellen onderzoekers van het analistenbureau Beecham Research. Dat schrijft Betanews.
Boer op een tractor.
© U.S. Department of Agriculture
U.S. Department of Agriculture

Volgens de Verenigde Naties zal de wereldbevolking tegen het eind van deze eeuw tot wel 11 miljard mensen zijn gegroeid. Analistenfirma Beecham stelt dat klimaatverandering de voedselproductie beïnvloedt en dat we daarom de manier waarop we voedsel verbouwen moeten aanpassen.

'Verspilling verminderen'

Medeauteur en hoofdonderzoeker Saverio Romero citeert tegen Betanews uit het Voedsel en Landbouwprogramma van de VN, waarin staat dat de gehele voedselproductie tot 70 procent moet zijn toegenomen in 2050. Anders kan de landbouwindustrie niet voldoen aan de voedselbehoefte van de groeiende wereldbevolking.

‘Er moet optimaal gebruik gemaakt worden van gewassen en we moeten verspilling verminderen. De landbouwindustrie zal erg afhankelijk zijn van het IoT en machine-to-machine technologieën om te innoveren’, stelt Romero. Volgens hem worden GPS, sensoren en big data middelen voor boeren om in de landbouwindustrie een revolutie teweeg te brengen. 

De innovaties in de landbouw kunnen volgens Romero de verliezen in de landbouwindustrie verminderen, helpen bij het oplossen van problemen omtrent het verzamelen van data en het monitoren van deze data en de impact van de klimaatverandering verminderen. ‘We hebben geen andere keuze dan in deze innovaties investeren vanwege de ernst van de problemen die voor de wereldbevolking in het verschiet liggen.’

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in