Innovatie & Strategie

Procesmanagement
Boer op een tractor.

Onderzoekers: Boeren, investeer in IoT

Onderzoekers roepen de landbouwindustrie op om het Internet of Things te omarmen.

© U.S. Department of Agriculture Keith Weller
13 juni 2017

Onderzoekers roepen de landbouwindustrie op om het Internet of Things te omarmen.

Boeren moeten het Internet of Things omarmen om de bevolking te ondersteunen in voedselbehoefte, stellen onderzoekers van het analistenbureau Beecham Research. Dat schrijft Betanews.

Volgens de Verenigde Naties zal de wereldbevolking tegen het eind van deze eeuw tot wel 11 miljard mensen zijn gegroeid. Analistenfirma Beecham stelt dat klimaatverandering de voedselproductie beïnvloedt en dat we daarom de manier waarop we voedsel verbouwen moeten aanpassen.

'Verspilling verminderen'

Medeauteur en hoofdonderzoeker Saverio Romero citeert tegen Betanews uit het Voedsel en Landbouwprogramma van de VN, waarin staat dat de gehele voedselproductie tot 70 procent moet zijn toegenomen in 2050. Anders kan de landbouwindustrie niet voldoen aan de voedselbehoefte van de groeiende wereldbevolking.

‘Er moet optimaal gebruik gemaakt worden van gewassen en we moeten verspilling verminderen. De landbouwindustrie zal erg afhankelijk zijn van het IoT en machine-to-machine technologieën om te innoveren’, stelt Romero. Volgens hem worden GPS, sensoren en big data middelen voor boeren om in de landbouwindustrie een revolutie teweeg te brengen. 

De innovaties in de landbouw kunnen volgens Romero de verliezen in de landbouwindustrie verminderen, helpen bij het oplossen van problemen omtrent het verzamelen van data en het monitoren van deze data en de impact van de klimaatverandering verminderen. ‘We hebben geen andere keuze dan in deze innovaties investeren vanwege de ernst van de problemen die voor de wereldbevolking in het verschiet liggen.’

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.