Beheer

Security
thuiswerken

Onderzoek thuiswerksecurity 2021: van spoed naar secure

Nut, noodzaak en middelen voor veilig thuiswerken.

© Shutterstock fizkes
25 maart 2021

IT-security heeft het afgelopen jaar woelige tijden meegemaakt. Naast geruchtmakende hacks en gijzelingsgevallen speelde er de plotse omslag naar massaal thuiswerken. Sommigen waren daar goed op voorbereid, anderen kwamen minder goed beslagen ten ijs. Soms is security daarbij onderbelicht gebleven. Niet alleen bij het begin, zo blijkt uit onderzoek dat AG Connect heeft uitgevoerd.

‘Het Nieuwste Werken’, zo valt de huidige situatie van massaal thuiswerkende mensen misschien wel te noemen. Wellicht later gevolgd door weer een nieuwere variant als telewerken voor grote delen van de beroepsbevolking beklijft? Naast het faciliteren van toegang tot interne applicaties, het deels of geheel omarmen van clouddiensten en het synchroniseren van data speelt ook security hierbij een grote rol.

Van 5 naar 5.000 ‘kantoren’

Je hebt niet langer een hoofdkantoor en een vestiging hier of daar, wist Gartner-analist Rob Smith al te vertellen op de BlackBerry Security Summit in oktober vorig jaar. “Vóór corona had je 5.000 werknemers in 5 kantoren. Nu heb je 5.000 kantoren. En dat blijft!” Smith stelt dat er daarmee eigenlijk geen sprake meer is van een remote work force. Immers, nagenoeg het hele personeelsbestand werkt op afstand. En dat vereist een hele andere aanpak; van ICT en van de security daarvoor.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!