Management

Security
Stapeltjes centen

Onderzoek: helft CISO’s overweegt ontslag in 2020 vanwege krap budget

Stress om security zorgt voor slapeloze nachten

31 december 2019

Stress om security zorgt voor slapeloze nachten

De helft van zo'n zesduizend Chief Information Security Officers (CISO’s) denkt aan stoppen in 2020, als er  voor hun niets verandert aan het beschikbare budget voor informatiebeveiliging. Onopgeloste zwakke plekken en een gebrek aan beschikbare beveiligingshulpmiddelen zijn volgens de ondervraagde professionals enorme obstakels om incidenten in hun organisaties te voorkomen.

 

Een onderzoek van Bit Defender wijst uit dat ongeveer de helft van zo’n 6000 ondervraagde informatiebeveiligingprofessionals in 2020 mogelijk wil stoppen, als er niets verandert in het budget dat zij mogen uitgeven. Een gedeelte noemt de algemene beveiliging van hun organisatie sterk, maar stelt ook dat er geld nodig is om meer expertise aan te trekken en om medewerkers te trainen. Zo’n 42 procent wijst een gebrek aan degelijke beveiligingshulpmiddelen aan als oorzaak van het traag afhandelen van incidenten.

Slapeloze nachten

Een baan als CISO levert in ieder geval veel stress op, zo wordt duidelijk uit de enquête. De helft van de ondervraagde deelnemers geeft aan slaaptekort te hebben, omdat ze bezorgd zijn over de cybersecurity van hun organisatie. Zo’n 49 procent geeft aan ‘zeker’ wakker te liggen omdat ze vrezen dat hun organisatie mogelijk gehackt wordt. De grootste stressveroorzaker is het gebrek aan kennis over cybersecurity bij collega’s in het algemeen. Uit diverse studies blijkt dat dit de meest voorkomende zwakke plek is in organisaties.

Te weinig budget

Bijna driekwart van de ondervraagden stelt dat de organisatie waarin zij werkzaam zijn risico loopt bij cyberaanvallen door te weinig budget. Eén op drie ondervraagden gaf aan dat grote wereldwijde aanvallen zoals GoldenEye of WannaCry voor de organisatie niet goed te verdedigen waren.

De door Bit Defender geïnterviewde CISO’s zijn zelfs zo gestrest dat 53 procent erover denkt om in 2020 een andere baan te zoeken, wanneer ze niet over de benodigde middelen beschikken die bedreigingen kunnen wegnemen.

 

 

 

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.