Omzet en winst IBM verder onder druk

19 april 2016
IBM heeft de omzet afgelopen kwartaal opnieuw zien dalen, mede onder invloed van de sterke dollar. Ook de nettowinst was lager dan een jaar eerder.
IBM rapporteerde maandag een omzet van 18,7 miljard dollar (16,5 miljard euro). Dat is een kleine 5 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2015. De nettowinst nam met meer dan 13 procent af tot iets meer dan 2 miljard dollar. De cijfers zijn wel beter dan analisten gemiddeld hadden voorzien.

De opbrengsten van IBM vertonen nu al vier volle jaren op rij een neergaande lijn. Plannen om nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren, bijvoorbeeld met clouddiensten, mobile computing, data analytics en security software, komen maar langzaam van de grond. Daar komt bij dat die flinke investeringen vergen.

De divisie waar de activiteiten van de toekomst in zijn samengebracht, zag de opbrengsten wel toenemen, met 14 procent tot 7 miljard dollar. De omzet uit clouddiensten nam zelfs met meer dan een derde toe. Maar dat was nog altijd onvoldoende om de daling van de opbrengsten uit traditionele bedrijfsactiviteiten te compenseren. De opbrengsten uit diensten en hardware daalden respectievelijk met 4,3 en 21,8 procent.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.