Beheer

Security
Bitcoin

Omstreden hard fork Bitcoin afgeblazen

Splitsing Bitcoin door hard fork SegWit2x op laatste moment tegengehouden

Bitcoin © CC0 Pixabay.com,  3dman_eu
9 november 2017

Een omstreden splitsing van het Bitcoin-netwerk is gisteravond afgeblazen. De zogeheten hard fork SegWit2x riep te veel tegenstand op. Niet alleen vonden veel partijen dat deze bijna gedwongen was opgelegd, ook had hij de Bitcoin ernstig kunnen verzwakken.

Een groepje grote delvers besloot deze zomer vrijwel eenzijdig dat de Bitcoin via een hard fork gesplitst zou worden. Dat zou volgende week, rond 14 november plaatsvinden. De groep delvers heeft gisteravond een verklaring uitgegeven dat bij gebrek aan consensus de hard fork niet doorgaat. “Doorgaan op het huidige pad had tot een  een breuk in de Bitcoin-gemeenscha kunnen leiden en een terugval in de groei van de Bitcoin.”

De hard fork SegWit2x zou in 2 stappen doorgevoerd worden en had als doel een schaalbaarder en sneller netwerk te creëren, waardoor er meer transacties per seconde kunnen worden gesloten dan nu mogelijk is. De eerste stap is al gezet. In augustus is de protocol-uitbreiding SegWit (segregated witness) ingevoerd door een soft fork – een verscherping van de regels in het protocol. En daar blijft het voorlopig bij.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!