Beheer

Security
Drone catcher drone

Olympisch drone vangen

Tijdens de Olympische winterspelen in Pyeongchang zetten de beveiligingsdiensten geavanceerde technologie in.

© Pyeongchang Olympics anti-Terrorism and Safety HQ
6 februari 2018

Tijdens de Olympische winterspelen in Pyeongchang zetten de beveiligingsdiensten geavanceerde technologie in.

Het Pyeongchang Olympics anti-Terrorism and Safety team zet de nieuwe technologie in om het maken van illegale foto’s tegen te gaan en - belangrijker – aanslagen te verijdelen. Een van de spectaculaire opties die ze hebben, is een drone-jager. Deze drone kan een Kevlar-net uitschieten en zo een ongewenste drone uit de lucht plukken.

Naast de drones zet het Pyeongchang Olympics anti-Terrorism and Safety team ook een vliegtuigje in  dat is voorzien van een videoregistratiesysteem met een ultrahoge resolutie. Met gezichtsherkenning kunnen vanaf een hoogte vanaf 150 tot 200 meter hoogte individuele mensen in de menigte worden herkend. Wanneer er onregelmatigheden worden ontdekt, alarmeert het systeem beveiligers op de grond.

Onderzoek aan drone-onderschepping

Bescherming tegen drone-aanvallen is op verschillende plekken onderwerp van onderzoek. Zo heeft de universiteit van Michigan een drone die vanaf een meter of 100 ongewenste drones met een net uit de lucht plukt. Een spectaculaire filmpje van zo’n actie is te zien op https://youtu.be/ShUakWSWjJk.

Ook het Nederlandse Delft Dynamics heeft een drone die andere drones kan uitschakelen. Deze schiet een net met een parachute af om de drone uit de lucht te halen. http://www.delftdynamics.nl/dronecatcher2.mp4

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.