Management

Zakelijke software

Office 365 ProPlus abonnees krijgen snel onbeperkte opslag

18 november 2014
Abonnees op Office 365 ProPlus kunnen uiterlijk eind januari 2015 gebruik maken van OneDrive for Business met een ongelimiteerde opslagcapaciteit.

Office 365 ProPlus is de variant die Microsoft in het leven heeft geroepen voor organisaties die toch graag de Microsoft-software op de eigen server hebben draaien. Het gaat dan vooral om de mailserver Exchange.
In Office ProPlus zit dus geen licentie voor het gebruik van Exchange in de cloud en evenmin voor Lync. Office 365 ProPlus biedt voor 12 dollar per gebruiker per maand toegang tot Office 2013 of Office for Mac en daarnaast het gebruik van de Android en iOS-apps voor commerciële toepassingen.

Microsoft beloofde al in april dat de Office 365 ProPlus-gebruikers de beschikking zouden krijgen over cloudopslag via Onedrive voor Business, maar destijds werd er daarvoor geen streefdatum genoemd. In oktober werden wel nieuwe klanten voorzien van de cloudopslag, maar erkende het bedrijf dat er problemen waren dienstverlening toe te voegen bij de bestaande klanten.

De toevoeging van cloudopslag via OneDrive for Business zou aanvankelijk beperkt blijven tot 1 TB per gebruiker. Nu echter ook alle andere Office 365-gebruikers een ongelimiteerde opslag krijgen, heft Microsoft de beperking voor Office 365 ProPlus ook op.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.