Overslaan en naar de inhoud gaan

Office 365 klaargestoomd voor iOS en Android

Die conclusie trekt technologiesite The Verge op basis van verschillende publicaties. Office for iPad moet een eenvoudige toegang geven tot Microsoft's cloudgebaseerde kantoorapplicaties en tevens documentuitwisseling met de desktopversie van Office mogelijk maken. Microsoft maakt de apps niet zelf maar heeft daartoe licenties gegeven aan Agreeya Mobility.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De functies die Office for iPad levert, zijn vergelijkbaar met die van Apples eigen dienst iWork. Volgens de bronnen die The Verge aanhaalt, zou de prijs van de verschillende apps in de suite ook vergelijkbaar zijn met de Apple-varianten, namelijk zo'n 10 dollar per stuk.

Apps tot nog toe vooral om te bekijken

Microsoft heeft al een mobiele versie van Office 365 voor het Windows Phone 7 platform. De ervaring met deze variant is dat de apps voornamelijk geschikt zijn om documenten te bekijken. Bewerken is ook mogelijk maar dan is veel geduld en precisie vereist als gevolg van de geringe schermgrootte op de smartphones. Wat dat betreft, biedt het gebruik van de mobiele iPad-versie betere vooruitzichten.

Verder zijn mobiele varianten van Remote Desktop, Windows Azure, Sharepoint en Active Directory in de maak. Agreeya zou ook varianten voor het Android-platform op stapel hebben staan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in