Management

Cloud

Office 365 klaargestoomd voor iOS en Android

1 december 2011
Microsoft werkt aan een serie apps die de functionaliteit van Office 365 beschikbaar maakt op Apple's iOS- en Googles Android-platform. In de loop van 2012 verschijnen ze in de respectievelijke online winkels.

Die conclusie trekt technologiesite The Verge op basis van verschillende publicaties. Office for iPad moet een eenvoudige toegang geven tot Microsoft's cloudgebaseerde kantoorapplicaties en tevens documentuitwisseling met de desktopversie van Office mogelijk maken. Microsoft maakt de apps niet zelf maar heeft daartoe licenties gegeven aan Agreeya Mobility.

De functies die Office for iPad levert, zijn vergelijkbaar met die van Apples eigen dienst iWork. Volgens de bronnen die The Verge aanhaalt, zou de prijs van de verschillende apps in de suite ook vergelijkbaar zijn met de Apple-varianten, namelijk zo'n 10 dollar per stuk.

Apps tot nog toe vooral om te bekijken

Microsoft heeft al een mobiele versie van Office 365 voor het Windows Phone 7 platform. De ervaring met deze variant is dat de apps voornamelijk geschikt zijn om documenten te bekijken. Bewerken is ook mogelijk maar dan is veel geduld en precisie vereist als gevolg van de geringe schermgrootte op de smartphones. Wat dat betreft, biedt het gebruik van de mobiele iPad-versie betere vooruitzichten.

Verder zijn mobiele varianten van Remote Desktop, Windows Azure, Sharepoint en Active Directory in de maak. Agreeya zou ook varianten voor het Android-platform op stapel hebben staan.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.