Beheer

Security

NSA spiekte met toestemming

19 november 2013
De Amerikaanse regering heeft een reeks documenten over de NSA vrijgegeven. En daaruit valt op te maken dat de National Security Agency toestemming had om te spioneren, meldt CNet.

Het gaat om documenten die recent de status 'declassified' hebben gekregen. Onderdeel daarvan is een pak papier van 87 pagina's, een verslag va het geheime Foreign Intelligence Surveillance Court. Het document is getekend door rechter Colleen Kollar-Kotelly, die in 2004 de voorzitter was van die rechtbank.

Al 9 jaar vrij spel

De NSA kreeg van Colleen Kollar-Kotelly toestemming om op grote schaal spionage te doen en grote hoeveelheden gegevens te verzamelen. Zo kreeg de dienst het wettelijke recht om "metadata over het e-mailverkeer te verzamelen". Helaas was de passage over de aard van die metadata in de vrijgegeven documenten zwart gemaakt.

Verantwoording

De rechter heeft haar gegevens toestemming verantword met de mededeling: "De NSA is op zoek naar e-mails van terroristen. Die e-mails zijn weggemoffeld in een hoeveelheid van miljarden andere berichten. Om de gevaarlijke berichten te kunnen opsporen is het nodig om het complete berichtenverkeer af te luisteren,."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.