Overslaan en naar de inhoud gaan

NSA snuffelde ook op servers Huawei

De NSA hackte zich een toegang tot servers van Huawei, tapte communicatie van topmanagers en bereidde implementatie van backdoorvoorzieningen binnen de infrastructuur van Huawei voor. Een en ander zou blijken uit materiaal dat Edward Snowden doorspeelde aan The New York Times (NYT) en Der Spiegel. De cyberinbraken op de servers van het in Shenzhen gevestigde hoofdkantoor van Huawei maakten deel uit van een operatie die bij de NSA bekend is onder de codenaam 'Shotgiant'.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De activiteiten zouden zijn ingegeven door bezorgdheid over mogelijke samenwerking van Huawei met de Chinese 'People's Liberation Army' (PLA). Er zijn al jarenlang verdenkingen dat Huawei in zijn netwerkproducten backdoors inbouwt waarmee de PLA Amerikaanse bedrijven bespioneert.

De eerste documenten waarin Shotgiant wordt genoemd dateren van 2010, maar volgens het bericht in de NYT houdt de NSA Huawei al zeker vanaf 2007 in de gaten. In hoeverre de spionage de NSA ook daadwerkelijk inzicht in het bestaan en de technische details van de PLA-backdoors heeft opgeleverd wordt uit het bericht van de NYT niet duidelijk. Om hackers en andere obscure gegadigden niet in de kaart te spelen, betracht de krant in zijn berichtgeving terughoudendheid over de technische facetten van de zaak.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in