Management

Branche
samsung

Note 7-debacle weerhoudt Samsung niet van recordwinst

Cijfers komt veel hoger uit dan door analisten verwacht.

6 januari 2017

Cijfers komt veel hoger uit dan door analisten verwacht.

De problemen met de smartphone Galaxy Note 7 hebben Samsung minder geraakt dan gedacht. Het technologiebedrijf behaalde in het vierde kwartaal van 2016 de hoogste operationele winst in drie jaar, zo bleek vrijdag uit voorlopige cijfers.

De operationele winst steeg met 50 procent tot 9,2 biljoen won (7,3 miljard euro). De totale kwartaalomzet steeg naar 53 biljoen won (41,9 miljard euro).

Beide cijfers waren hoger dan waar analisten gemiddeld op rekenden. De nettowinst en resultaten per onderdeel worden pas later bekendgemaakt.

Samsung profiteerde van de gestegen verkopen van geheugenchips, voornamelijk door een hogere vraag in China, en oled-beeldschermen. Daarmee werd de faliekante mislukking van zijn brandgevaarlijke paradepaardje deels uitgevlakt. Die toestellen werden uiteindelijk allemaal teruggeroepen, nadat bij meerdere incidenten mensen gewond raakten.

Smartphone-verkopen vertonen wel flinke dip

Samsung beleefde daardoor de afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen. De problemen met de Note 7 kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar. De uitkomsten van een onderzoek naar de oorzaak van de problemen met de Note 7 worden later deze maand bekendgemaakt.

Enkele dagen geleden waarschuwde vicevoorzitter Kwon Oh-hyun van Samsung nog voor een moeizaam jaar. Protectionisme en valutaschommelingen zorgen voor onzekerheden over de groei bij Samsung. In zijn nieuwjaarsspeech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.