Management

Netwerken
Nokia

Nokia spint 5G-garen bij Huawei-commotie

Gedoe rondom Chinese concurrent Huawei drijft klanten richting Finse techreus.

5 juni 2019

Gedoe rondom Chinese concurrent Huawei drijft klanten richting Finse techreus.

Telecomfabrikant Nokia ondervindt verre van nadelige gevolgen van de recente commotie rondom concurrent Hauwei als het gaat om de interesse in 5G-apparatuur. Volgens een van de directeuren van de Finse fabrikant trekt Nokia een groeiende interesse aan voor de 5G-apparatuur van het merk, en blijft het daarmee concurrenten Huawei en Ericsson voor.

Directeur Federico Guillen verklaarde tegenover persbureau Reuters dat het merk met 42 commerciële orders voor 5G-apparatuur net iets boven zijn concurrenten uitsteekt. De ontwikkeling kan bijna niet los worden gezien van de perikelen rondom het Chinese Huawei, dat door onder anderen de Verenigde Staten is gelabeld als zijnde onveilig.

Concurrentie blijft achter

De voornaamste concurrenten van Nokia, Huawei en Ericsson, hebben door het gedoe rondom het Chinese merk minder orders binnen gekregen dan de Finse fabrikant. Huawei zou volgens Reuters 40 orders binnen hebben gekregen voor 5G-apparatuur, terwijl Ericsson zelf communiceerde over het afsluiten 19 contracten, waarvan er acht al daadwerkelijk zijn opgevolgd.

5G-netwerken

Volgens Guillen kijken steeds meer klanten naar Nokia om de kernen van de aan te leggen 5G-netwerken te leveren, kijken ze naar een mogelijkheid om de meest gevoelige delen van het netwerk uit de technieken van meerdere leveranciers te laten bestaan of bekijken klanten of ze hun bestaande leverancier kunnen vervangen. “Het is nog een beetje vroeg om dat te kwantificeren, maar de laatste weken beginnen we dat te zien gebeuren," vertelde Guillen, president van klantoperaties, aan Reuters.

Vooral vanuit de landen waar Huawei ter discussie staat, ziet Guillen de interesse toenemen. "Waar we de vraag aan zien trekken, is in de landen waar er debat wordt gevoerd over de kwestie”. Volgens Nokia zijn 22 van de 5G-deals met grotere klanten, zoals T-Mobile, Telia en Softbank en heeft het sinds eind maart 12 nieuwe 5G-bestellingen binnen gesleept.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.