Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia poetst eigen besturingssysteem op

Het toestel heeft een 3-inch aanraakscherm met een QVGA-resolutie. Het toestel is bestemd voor gebruik op 3G-netwerken en heeft wifi ingebouwd. Aan de achterzijde zit een 3,2 megapixel camera. Er is een uitvoering die twee SIM-kaarten aankan, wat handig is bij roaming of in gebieden waar telecomaanbieders niet overal dekking verzorgen. Het toestel is dan ook voornamelijk bestemd voor opkomende markten. De Asha 501 heeft een bijzonder laag energieverbruik.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Nokia kan het toestel in standby-stand 48 dagen zonder opladen en 17 uur bij continue telefoneren.

Het Asha-besturingssysteem bouwt voort op het oude Series 40, het robuuste OS waar veel van Nokia's werkpaarden uit het verleden mee werden uitgerust. Voor Asha is de software verrijkt met technologie die Nokia in 2012 in huis kreeg met de overname van Smarterphone. Daardoor heeft het functionaliteiten gekregen als 'Fastlane', een manier om snel de laatste contacten, sociale netwerken en apps te benaderen.

Nokia investeert in nieuw besturingssysteem

Het besturingssysteem stelt gebruikers in staat een ervaring van een smartphone te beleven op een toestel dat veel voordeliger is, minder geheugen nodig heeft en veel minder eisen stelt aan de processor, zegt Anders Helm, de software programmamanager de bij Nokia verantwoordelijk is voor het Asha-platform.

Het is onduidelijk of Nokia van plan is ook hardware met geavanceerde specificaties uit te brengen met dit nieuwe Asha-platform. Aandeelhouders morren al enige tijd dat Nokia zich te veel heeft vastgelegd op het Windows Phone 8-platform. CEO Stephen Elop houdt echter vol dat dit de juiste koers is. Nokia gebruikt de naam Asha overigens al langer voor een serie goedkope smartphones.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in