Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia maakt herstart met mobiele telefoons

Die suggestie wordt gewekt door een groot aantal vacatures geplaatst door Nokia waarin het Finse bedrijf zoekt naar ontwerpers, technici en onderzoekers met expertise in mobiele technologie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De stap is niet onlogisch gezien het recente besluit van Microsoft de ontwikkeling te staken van de goedkopere telefoons draaiend onder het Android-besturingssysteem. Microsoft wil zich toeleggen op het ontwikkelen en uitbrengen van high-end Lumia-smartphones. Onlangs kondigde Microsoft aan in een jaar tijd zo'n 18.000 werknemers te ontslaan, waarvan een groot aantal voormalig Nokia-medewerkers.

Terwijl Nokia enkele jaren terug moeite had een goede high-end smartphone lijn te ontwikkelen en zo zijn positie als innovatieve marktleider verloor, deed het bedrijf het juist goed met de ontwikkeling en verkoop van eenvoudige toestellen (feature phones) voor de opkomende markten.

Het opzetten van een nieuwe tak rond mobiele telefonie kan er op duiden dat het bedrijf daar opnieuw kansen ziet, mogelijk volledig gebaseerd op Android. De vacature werden het eerst opgepikt door de Russische site mobiltelefon.ru.

UPDATE nav reactie:
Nokia is nog altijd een zelfstandige Finse onderneming waarvan alleen een belangrijk deel, namelijk veel van de activiteiten in mobiele technologie, intellectueel eigendom en personeel is verkocht aan Microsoft. Microsoft heeft bijvoorbeeld maar beperkt rechten om de naam Nokia voor de Lumia-toestellen te blijven gebruiken.
Het eigenlijke Nokia heeft blijkbaar voldoende ruimte overgehouden in de afspraken om zelf opnieuw een mobiele hardwaretak op te zetten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in