Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog Windows 7 of 8.1? Dan geen Google Chrome meer!

Google kondigt aan in februari volgend jaar de laatste versie van de Chome-browser uit te brengen voor machines die op Windows 7 of 8.1 draaien.
Chrome smartphone, tablet, desktop en laptop
© Google
Google

Hoewel Microsoft al in 2020 de ondersteuning van Windows 7 staakte, zijn er nog op zijn minst 100 miljoen actieve pc's die gebruik maken van het besturingssysteem, meldt The Verge. Als volgend jaar - na het uitbrengen van versie 110 - ook de ondersteuning van Google Chrome stopt, hebben deze gebruikers een onveilig besturingssysteem én een onveilige browser, een potentieel erg gevaarlijk combinatie omdat kwaadwillenden vanaf internet vrij toegang krijgen tot de kern van het systeem.

Na het staken van de ondersteuning, blijft de software gewoon werken. Maar de leverancier zorgt niet meer voor beveiligingsupdates, waardoor nieuwe lekken niet meer worden gedicht.

Het is daarom aan te raden over te stappen naar een besturingssysteem dat nog wel ondersteuning krijgt van de de leverancier. Voor Windows 7 of 8.1-gebruikers betekent dat in veel gevallen de aanschaf van nieuwe hardware met Windows 10 of 11. Alternatieven zijn het gebruik van ChromeOS Flex, een Chromebook met ChromeOS of een Apple Mac-computer.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in