Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog deze zomer ook Tizen-smartphone van Samsung

Lee Young Hee, vicepresident van Samsungs mobiele activiteiten, heeft dat gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Volgens hem komt de Tizen-smartphone in augustus of september op de markt en gaat het om niet minder dan "het beste product met de beste specificaties".
Business
Shutterstock
Shutterstock

Samsung behoort tot een groep van zo'n dozijn bedrijven die Tizen ontwikkelt om minder afhankelijk te worden van Google, de maker van Android. De noodzaak daartoe is toegenomen door de inlijving van Motorola Mobility door Google vorig jaar. Door deze overname is Google op hardwaregebied een concurrent geworden van de fabrikanten die Android toepassen.

Duizenden apps beloofd bij introductie

Op dit moment is er nog geen enkele mobiele telefoon met Tizen op de markt. Woordvoerder Chase Perrin van de promotieclub Tizen Association, met het hoofdkantoor in New Jersey, zegt dat gebruikers bij de introductie van de eerste modellen kunnen kiezen uit "duizenden" apps. dat klinkt indrukwekkend, maar is een schijntje vergeleken met de honderdduizenden apps voor Android en iOS.

Als open-sourceplatform is Tizen er volgens Perrin op gemaakt dat er makkelijk applicaties voor zijn te ontwikkelen die kunnen draaien op een breed scala aan mobiele apparaten. Tot de leden van de Tizen Association behoren naast Samsung onder meer Intel, Panasonic, Vodafone, Sprint Nextel en NTT DoCoMo.

Naast Android en straks Tizen gebruikt Samsung nog een derde platform, het in eigen huis ontwikkelde Bada. Dit besturingssysteem verscheen in 2009 en wordt voornamelijk toegepast in eenvoudige smartphones voor 'opkomende markten'.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in