Beheer

Personal Tech

Nog deze zomer ook Tizen-smartphone van Samsung

15 maart 2013
Na de gloednieuwe Galaxy S4 met Android introduceert Samsung nog deze zomer ook een smartphone met het open-source besturingssysteem Tizen. Ook dat toestel is bedoeld voor de bovenkant van de markt.

Lee Young Hee, vicepresident van Samsungs mobiele activiteiten, heeft dat gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Volgens hem komt de Tizen-smartphone in augustus of september op de markt en gaat het om niet minder dan "het beste product met de beste specificaties".

Samsung behoort tot een groep van zo'n dozijn bedrijven die Tizen ontwikkelt om minder afhankelijk te worden van Google, de maker van Android. De noodzaak daartoe is toegenomen door de inlijving van Motorola Mobility door Google vorig jaar. Door deze overname is Google op hardwaregebied een concurrent geworden van de fabrikanten die Android toepassen.

Duizenden apps beloofd bij introductie

Op dit moment is er nog geen enkele mobiele telefoon met Tizen op de markt. Woordvoerder Chase Perrin van de promotieclub Tizen Association, met het hoofdkantoor in New Jersey, zegt dat gebruikers bij de introductie van de eerste modellen kunnen kiezen uit "duizenden" apps. dat klinkt indrukwekkend, maar is een schijntje vergeleken met de honderdduizenden apps voor Android en iOS.

Als open-sourceplatform is Tizen er volgens Perrin op gemaakt dat er makkelijk applicaties voor zijn te ontwikkelen die kunnen draaien op een breed scala aan mobiele apparaten. Tot de leden van de Tizen Association behoren naast Samsung onder meer Intel, Panasonic, Vodafone, Sprint Nextel en NTT DoCoMo.

Naast Android en straks Tizen gebruikt Samsung nog een derde platform, het in eigen huis ontwikkelde Bada. Dit besturingssysteem verscheen in 2009 en wordt voornamelijk toegepast in eenvoudige smartphones voor 'opkomende markten'.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.