Loopbaan

Carriere

Nog altijd geen einde aan stijging werkloosheid

17 september 2015
Het aantal werkloze IT-professionals in ons land stijgt nog altijd. Eind augustus telde ons land 19.354 automatiseerders zonder baan.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van UWV WERKbedrijf.  Een maand ervoor ging het nog om 19.100 werkloze Nederlanders die voorheen werkzaam waren in de IT. Dat komt neer op een toename in een maand tijd van 1,3 procent. Februari was tot nu toe de enige maand in 2015 dat er sprake was van een lichte afname van de werkloosheid onder IT'ers.

Toename op alle niveaus

De werkloosheid onder IT-professionals nam in de maand augustus op alle niveaus toe. Het gaat momenteel om 248 academisch geschoolde informatici zonder baan, 11.950 hbo-ICT'ers en 7.156 werkloze IT-professionals met een mbo-diploma op zak.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte vandaag bekend dat er nog altijd meer dan 600.000 Nederlanders werkloos thuis zitten. De werkloosheid was in augustus nagenoeg gelijk aan die in juli en kwam uit op 6,8 procent van de beroepsbevolking.

Nog wel toename op jaarbasis in ICT

Bezien over een iets langere termijn is de daling wel ingezet: in een jaar tijd is de werkloosheid teruggezakt van 7,2 naar 6,8 procent. Voor ICT-professionals liep de werkloosheid het afgelopen jaar nog wel op - en wel met 7,7 procent.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.