Loopbaan

Carriere
Ernst-Jan Stigter

NLdigital-voorzitter: 'IT-arbeidsmarkt vraagt in 2020 om kennis én soft skills'

Hoe lossen we de krapte op de IT-arbeidsmarkt op?

Ernst-Jan Stigter © Microsoft
23 januari 2020

Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland, had in 2019 zijn eerste volledige jaar als voorzitter van NLdigital. Dat jaar zat vol met veranderingen en ook dit jaar is er een hoop werk aan de winkel. “Vorig jaar stond in het thema van vernieuwen, dit jaar gaan we investeren.” Die investeringen zitten onder meer in de IT-arbeidsmarkt en de kenniskloof.

Stigter werd in juli 2018 voorzitter van NLdigital, dat toen nog Nederland ICT heette. Sinds die tijd is er een hoop veranderd. “In 2019 was het hoofdthema ‘vernieuwing’. We moesten met andere ogen naar de markt en onszelf gaan kijken”, blikt Stigter terug.

Die vernieuwing uitte zich in een nieuwe thuisbasis in Breukelen en een nieuwe naam. “We vonden dat we als IT-sector van binnen mooier waren dan we van buiten leken. We werden veel geassocieerd met woorden als ‘complex’, ‘moeilijker’ en ‘geen mensen voor te vinden’. Dat zijn allemaal dingen die we vaak wel herkennen, maar we zijn ook een hele leuke, hippe sector waar we in Nederland vooral meer van nodig hebben.”

Investeren in de IT-arbeidsmarkt

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!