Beheer

Personal Tech
Google Pixel 2

Nieuwste Google Pixel lijdt aan inbranden scherm

Google neemt de klachten serieus en zegt de problemen te onderzoeken.

Google Pixel 2 © Google
23 oktober 2017

Google neemt de klachten serieus en zegt de problemen te onderzoeken.

De eerste gebruikers van de gloednieuwe Pixel 2 XL melden problemen met het inbranden van het Homescreen in het beeldscherm.

Dit probleem komt bovenop al eerder gemelde problemen met de kleurweergave in een schemerige omgeving die Android Central al beschreef. Inbranden van schermen is een vaker gehoord probleem. Daarom is het helemaal verontrustend dat de eerste meldingen al na een week komen. Dat geeft te denken over de kwaliteit van het scherm na een jaar gebruik.

The Verge vroeg Google om commentaar. De woordvoering benadrukt dat de producten uitgebreid worden getest voordat ze in productie worden genomen. Maar de klachten zijn opgemerkt en het bedrijf gaat het probleem onderzoeken.

Het gaat in het geval van de Pixel 2 XL om een POLED-scherm, een geavanceerde vorm van een OLED-scherm. Juist de OLED-schermen hebben in verhouding meer last van inbranden. Dit probleem treedt doorgaans pas op na maandenlang gebruik, niet na een week.

Het zou ook kunnen dat de nieuwe schermtechnologie last heeft van beeldgeheugen, dat na verversing weer verdwijnt. Ook dit effect is natuurlijk irritant. 

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.