Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwste Google Pixel lijdt aan inbranden scherm

De eerste gebruikers van de gloednieuwe Pixel 2 XL melden problemen met het inbranden van het Homescreen in het beeldscherm.
Google Pixel 2
© Google
Google

Dit probleem komt bovenop al eerder gemelde problemen met de kleurweergave in een schemerige omgeving die Android Central al beschreef. Inbranden van schermen is een vaker gehoord probleem. Daarom is het helemaal verontrustend dat de eerste meldingen al na een week komen. Dat geeft te denken over de kwaliteit van het scherm na een jaar gebruik.

The Verge vroeg Google om commentaar. De woordvoering benadrukt dat de producten uitgebreid worden getest voordat ze in productie worden genomen. Maar de klachten zijn opgemerkt en het bedrijf gaat het probleem onderzoeken.

Het gaat in het geval van de Pixel 2 XL om een POLED-scherm, een geavanceerde vorm van een OLED-scherm. Juist de OLED-schermen hebben in verhouding meer last van inbranden. Dit probleem treedt doorgaans pas op na maandenlang gebruik, niet na een week.

Het zou ook kunnen dat de nieuwe schermtechnologie last heeft van beeldgeheugen, dat na verversing weer verdwijnt. Ook dit effect is natuurlijk irritant.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in